FIFA: Navijačice nisu uhićene, to je prikrivena reklama pivovare

MEĐUNARODNA nogometna federacija (FIFA) demantirala je medijske izvještaje kako je inicirala privođenje u policiju 36 nizozemskih navijačica, mahom plavuša, odjevenih u narančaste mini suknje, koje su pohodile utakmicu na stadionu Soccer City u ponedjeljak između Nizozemske i Danske.

Nizozemska je pobijedila 2:0, a svjetski mediji su izvijestili da je 36 nizozemskih navijačica bilo izbačeno sa stadiona i privedeno u policiju. Razlog izbacivanju, a kasnije i navodnom policijskom ispitivanju, bila je odjeća nizozemskih navijačica. Sve su one, piše johanesburški dnevnik The Star, bile odjevene u kratke narančaste haljine koje je na Mundijal dopremila Bavaria.

Nizozemska pivovara na haljinama nema jasnih obilježja reklame, pa su Nizozemke optužene za prikriveno reklamiranje. Međunarodna nogometna federacija (FIFA) ne dopušta takav način propagiranja proizvoda jer Bavaria nije službeni sponzor.

Fifin glasnogovornik Nicolas Maingot opovrgnuo je raporte o privođenju nizozemskih plavuša u policijsku postaju.

"Niti jedna od tih navijačica nije bila privedena ili uhićena. Jedina je istina da su te djevojke koje su uključene u priču bile priupitane za neke detalje. Ustanovili smo da je nizozemska pivovara učinila očiglednu prikrivenu marketinšku aktivnost koja joj nije bila dopuštena", objasnio je glasnogovornik.

Fifa je dodala da istražuje mogućnosti za pokretanje pravnog postupka protiv Bavarije...

Pročitajte više