FIFA

Velika čast za Šukera. Bit će u novoj verziji Fife kao ikona

Foto: Fifa

DAVOR Šuker bit će dostupan u novoj verziji Fife. Najpopularnija nogometna simulacija na svijetu odlučila ga je uvrstiti u Icon 100 momčad gdje se nalaze najveći igrači u nogometnoj povijesti, a ta lista se svakom novom verzijom igrice povećava.

Uz Šukera će se u istoj momčadi na novoj Fifi moći pronaći i drugi velikani: Petr Čeh, Eric Cantona, Ashley Cole, Samuel Eto'o, Phillip Lahm, Ferenc Puškaš, Bastian Schweinsteiger, Fernando Torres, Nemanja Vidić i Xavi. 

Fifa je opisala zašto je najbolji strijelac u povijesti hrvatske reprezentacije dobio mjestu u novoj verziji igrice koja izlazi 6. listopada: "Hrvatska proizvodi mnoge zvijezde, ali Šuker je možda i najveća ikona. Nakon što je rasturao u Sevilli, otišao je u Real Madrid gdje se potvrdio kao jedan od najboljih napadača svoje generacije. Nakon što je osvojio Ligu prvaka s Realom, doveo je Hrvatsku do brončane medalje na Svjetskom prvenstvu 1998. godine kada je sa šest golova bio najbolji strijelac turnira. I dalje je najbolji strijelac u povijesti hrvatske reprezentacije. Šuker je bio igrač koji je inspirirao čitavu Hrvatsku."

 

Pročitajte više