Finsku minuta dijelila od senzacije u Belgiji, Nizozemska pobijedila Poljsku

Foto: Getty Images / Guliver Image

FINSKU je tek nekoliko minuta dijelilo od potpune senzacije u Bruxellesu, ali Romelu Lukaku uspio je svladati sjajnog Lukasa Hradeckyja i spasiti Belgiju blamaže, završilo je 1:1. U drugoj večerašnjoj prijateljskoj utakmici Poljska je kod kuće poražena od Nizozemske 2:1.

Belgija je u utakmicu protiv Finske ušla u statusu velikog favorita, imala inicijativu i igru, ali do gola nisu mogli, fenomenalni Lukas Hradecky branio je baš sve, a potom je stigla kazna. Kasper Haemaelaeinen pobjegao je obrani Belgije, koja se mučila bez Vincenta Kompanyja, i zavukao loptu kroz noge Thibautu Courtoisu. Finski golman nastavio je braniti čuda, ali u 89. minuti iznenadio ga je udarac Driesa Martinsa, lopta je pala ravno na prsa Romeluu Lukakuu koji ju je unio u gol.



Nizozemci pripremaju svoju reprezentaciju za kvalifikacijski ciklus za SP, ali protiv sudionika ovog Eura, Poljske, pokazali su kako s pravom mogu žaliti za propuštenim plasmanom u Francusku. Oranje je povelo nakon pola sata igre golom  Vincenta Janssena, a nakon sat vremena igre Poljaci su izjednačili preko Artura Jedrzejczyka. No Georginio Wijnaldum u 76. je pokvario večer poljskim navijačima i zabio za konačnih 2:1.

Pročitajte više