Pjanić potpisao za Romu, Forlan stigao u Inter

DIEGO FORLAN službeno je postao pojačanje milanskog Intera. Ugovor je potpisan do lipnja 2013. godine, a odšteta koju mora platiti talijanski klub još nije poznata javnosti.

Od početka tjedna Forlan boravi u Milanu i samo se čekala finalizacija transfera kojim je Inter došao do zamjene za Samuela Eto'a, kojeg je prodao u ruski Anži Mahačkalu tijekom prošlog tjedna.

"Drago mi je što sam u ovom velikom klubu prepunom sjajnih igrača i meni dragih prijatelja", rekao je Forlan, dosadašnji igrač madridskog Atletica, po potpisivanju ugovora. Podsjetimo, Forlan je na prošlogodišnjem SP-u na jugu Afrike bio proglašen za najboljeg igrača, a ranije u karijeri je nosio i dresove Manchester Uniteda i Villarreala.

Uz to, talijanski mediji navode da je Inter sasvim blizu potpisivanja još jednog odličnog napadača. U pitanju je Mauro Zarate iz Lazija koji bi, navodno, došao na jednogodišnju posudbu.

Spomenimo i da je milanski klub stavio Kolumbijca Nelsona Rivasa, obrambenog igrača, na transfer-listu.

Pjanić potpisao za Romu, Gago stigao na jednogodišnju posudbu

Talijanski nogometni klub Roma na svojim je internetskim stranicama objavio potpisivanje ugovora s 21-godišnjim bosanskim veznjakom Lyona Miralemom Pjanićem...

Nakon što je u srijedu prošao liječnički pregled, mladi je nogometaš potpisao četverogodišnji ugovor.

Financijski detalji ugovora nisu objavljeni. Gazzetta dello Sport piše da je Roma preostale dvije godine njegova ugovora od Lyona otkupila za 10 milijuna eura, dok će Pjanić igrati za godišnju plaću od 1.8 milijuna eura.

Na jednogodišnju posudbu u rimski klub je došao i Fernando Gago, bivši veznjak Real Madrida.

Karijeru je Gago počeo 2004. godine u Boca Juniorsima, da bi 2007. godine došao u madridski Real. U "kraljevskom klubu" se zadržao sve do ove srijede kada je službeno objavljeno da će ovu sezonu provesti u Romi. Inače, odmah na kraju prošle sezone je trener Reala Jose Mourinho izjavio da ubuduće ne računa na Gagu, igrača koji je u karijeri odigrao 33 utakmice za argentinsku reprezentaciju.

Andre Santos novo pojačanje Arsenala

Andre Santos, dosadašnji obrambeni igrač istanbulskog Fenerbahçea, novo je pojačanje londonskog Arsenala, koji će mu biti drugi europski klub u karijeri.

Iz Corinthiansa je 2009. godine Andre Santos došao u Europu (Fenerbahçe), a sada je potpisao dugogodišnji ugovor s Arsenalom (zasad nije točno poznato dokad) vrijedan sedam milijuna eura. Andre Santos bi trebao uskočiti u mjesto u momčadi koje je ostalo ispražnjeno odlaskom Clichyja u Manchester City.

U posljednje tri godine je Andre Santos gotovo standardan u udarnoj momčadi Brazila, pa je tako za reprezentaciju u karijeri skupio čak 22 nastupa.

"Santos je kvalitetan igrač i što je bitnije, iskoristiv na mnogo mjesta u momčadi. Silno cijenim i što je prepun iskustva igranja na reprezentativnom planu, ali i primjerice u Ligi prvaka. Bit će pravo pojačanje", rekao je trener Arsenala Arsene Wenger.

Pročitajte više