RUKOMETNI EURO

Francuzi mogu vrlo lako ispasti s Eura. To bi im bio najgori rezultat od 1978.

Foto: EPA-EFE

FRANCUSKA rukometna reprezentacija večeras u 18:15 protiv Norveške igra ključnu utakmicu na Europskom prvenstvu.

Momčad Didiera Dinarta blagi je favorit, ali će protiv sebe, osim odlične norveške reprezentacije, imati i punu dvoranu norveških navijača jer se utakmica igra u Trondheimu. Francuzi su u vrlo teškoj situaciji. Senzacionalni poraz od Portugala u prvom kolu stavio ih je u poziciju da danas moraju dobiti ako žele ući u drugi krug.

Rezultati by SofaScore

U slučaju poraza od Norveške i očekivane pobjede Portugala protiv BiH, Francuska u zadnjem kolu ne bi više imala nikakvih izgleda. Eventualno ispadanje u skupini bilo bi najlošiji rezultat te reprezentacije na velikim natjecanjima nakon 1978. godine i ispadanja u skupini na SP-u u Danskoj. Francuska na Europskim prvenstvima nikad nije bila plasirana lošije od 7. mjesta.

Vrlo lako može se dogoditi da tri momčadi nakon zadnjeg kola završe s četiri boda. To će se dogoditi ako Francuska i Portugal večeras upišu pobjede, u zadnjem kolu Norveška pobijedi Portugal, a Francuska BiH. U tom slučaju Francuska, Norveška i Portugal bi imali po četiri boda i odlučivala bi mini-tablica te tri momčadi u kojoj bi se gledala gol-razlika jer bi svatko imao pobjedu i poraz.

 

Pročitajte više