LIGE PETICE

Francuzi: Ovaj čovjek dolazi u PSG kako bi završio posao oko De Ligta

Foto: EPA-EFE

NAKON što je prije malo više od tjedan dana Leonardo, sportski direktor Milana otišao sa svoje pozicije, već je pronašao novu destinaciju.

Francuski RMC Sport uvjeren je kako se Leonardo vraća u PSG, također u funkciji sportskog direktora. Brazilac je u PSG-u bio prije šest godina na istoj poziciji, a bio je prvi koji je dovodio velika pojačanja u klub nakon investicija katarske kompanije QSI-ja, koje traju i danas.

Ipak, tada je odlučio napustiti PSG kako bi se vratio u Milan gdje je imao više od 100 nastupa kao igrač, a svojim potezima dovodio vrhunske igrače nakon što se prebacio u upravu i ima velike zasluge za dobre rezultate Milana od 2007. do 2010. godine, a 2009. je kratko bio i glavni trener kluba. 

Novi vlasnici Milana, Elliott Management, Leonarda su postavili za direktora u srpnju prošle godine u nadi kako bi vratili staru slavu kluba koji nema titulu prvaka Italije od 2011. To se nije dogodilo, Milan ponovno nije ušao u Ligu prvaka, a u najelitnijem klupskom natjecanju u nogometu nisu igrali od 2014.

Prvi počeo trošiti novac katarskih šeika u PSG-u

Sada će se vratiti u PSG gdje je prije ogromnih transfera poput Neymara i Mbappea prvi počeo dovoditi zvučnija pojačanja poput Zlatana Ibrahimovića, Thiaga Motte i Javiera Pastorea. Na poziciji sportskog direktora mijenja Anteroa Henriquea, koji će otići nakon dvije godine u PSG-u, a u tom razdoblju se posvađao s glavnim trenerom Thomasom Tuchelom i Thiagom Mottom, koji je danas trener U-19 ekipe.

Francuzi nadodaju kako će mu prvi zadatak biti osigurati dolazak Matthijsa de Ligta, sjajnog Ajaxovog stopera i kapetana. Za njega se bore velikani poput Barcelone, Liverpoola i Juventusa. Leonardo će ga sada pokušati nagovoriti na dolazak u Pariz. Podsjetimo, radi se o čovjeku za kojeg se smatra da je bio jedan od ključnih ljudi u dovođenju Kake u Milan.

Nakon De Ligta, sljedeći zadatak bit će dovođenje igrača u veznom redu.

Pročitajte više