Futsal Dinamo otišao prije glasanja: "Savezom upravljaju ljudi iz sjene"

Foto: Facebook

PREDSTAVNIK Futsal Dinama jedini je član Zagrebačkog nogometnog saveza koji večeras na skupštini nije sudjelovao u glasovanju o povjerenju Davoru Šukeru kao izbornom kandidatu.

Na skupštini nisu bili predstavnici 21 kluba ZNS-a. Sudjelovali su svi članovi prve, druge i treće HNL, ali NK Blato (1. zagrebačka liga), NK Ravnice, NK Botinec, NK Kašina i NK Hrvatski Leskovac (2. zagrebačka liga), NK Travno, NK Gavran 2003, NK Mala Mlaka i NK Bubamara (3. zagrebačka liga), MNK Uspinjača (1. hrvatska malonogometna liga) te MNK Zagreb 92 (2. hrvatska malonogometna liga) nisu se pojavili na skupštini.

Za Davora Šukera glasali su gotovo svi predstavnici. Čak 46 članova bilo je za, protiv su bili NK Rudeš i NK Zagreb 041, dok su MNK Alumnus FutsalFER i NK Sava bili suzdržani.

Predstavnik Futsal Dinama pročitao je govor koji prenosimo u cijelosti:

Izražavam nezadovoljstvo dnevnim redom i radom ove skupštine općenito. Smatram da ovako važno pitanje za sve klubove u ZNS-u i Hrvatskoj mora biti organizirano i predstavljeno puno bolje. Mi ne znamo plan i program niti jednog od kandidata za predsjednika HNS-a, a trebamo o njemu glasovati. Smatram kako kandidati MORAJU predstaviti plan i program za mandat koji traže, a ne, kao dosad, organizirati glasovanje na brzinu samo kako bi se ispunila forma. Stoga vam predlažem da ODGODITE glasovanje.

Pozovite javno kandidate da predstave svoje programe kako bi klubovi mogli odlučiti za koga će glasovati. Napominjem da izražavanjem nezadovoljstva radom ovog saveza ne prozivam njegove djelatnike s kojima se svakodnevno susrećem i s kojima imam odličan odnos, nego one koji upravljaju savezom, a najviše one koji s njim vladaju iz SJENE.

Znam da ima jako puno nezadovoljnih klubova i neki od njih ovu su skupštinu odlučili bojkotirati, a vjerujem kako i među vama ima nezadovoljnika koji čekaju na pravi trenutak. Također, mislim kako neće biti sankcija za one koji iskažu nezadovoljstvo i da novac iz javnih potreba Grada Zagreba svakako pripada klubovima, bez obzira na to tko vodi ZNS.

Vrlo je važno baš danas pokazati vodstvu ZNS-a kako se ne slažemo s ovakvim načinom vođenja saveza i skupštine te odnosom prema klubovima.

Zato pozivam sve predstavnike klubova koji ne žele podržati ovakav način rada i predloženog kandidata da napuste skupštinu i tako pošalju jasnu poruku kako su svjesni da stanje MORA biti bolje! Ovo je prava prilika da pokažete karakter i da budete promjena koju želite vidjeti.

Pročitajte više