FUTSAL

Futsal Euro: Hrvatski trener izgubio, Slovenija skoro iznenadila bivšeg prvaka

Foto: EPA-EFE

NA EUROPSKOM prvenstvu u futsalu odigrane su dvije utakmice skupine B. U njima je Slovenija stigla do još jednog remija, ovaj put protiv bivšeg prvaka Italije (2:2). U drugoj utakmici skupine je Finska, koju vodi hrvatski trener Mićo Martić, izgubila od Kazahstana 5:2.

Slovenci su bili bolja ekipa i vrlo blizu pobjede. Poveli su Talijani već nakon 40 sekundi golom Douglasa Nicolodija. Uslijedio je preokret do 29. minute autogolom Alexa Merlima i pogotkom Nejca Hozjana. Talijani su do drugog remija stigli zahvaljujući Merlimu koji se iskupio.

Finci su dvaput vodili protiv Kazahstana, ali ih je favorizirana momčad nakrcana naturaliziranim Brazilcima slomila u zadnjih deset minuta. Za Finsku su pogađali Miika Hosio i Jani Korpela, a za Kazahstan Birzan Orazov (2x), Arnold Knaub (2x), Azat Valiullin i vratar Higuita.

Uoči zadnjeg kola, sve četiri momčadi mogu proći dalje, ali i ispasti. Kazahstan, Slovenija i Italija sigurni su četvrtfinalisti ako pobijede, dok se Fincima uz tu utakmicu mora poklopiti i to da Italija ne svlada Kazahstan.

Pročitajte više