Galerija: BBB slave pobjedu na Trgu pobjede - Dinamovi navijači okupirali centar Temišvara

BAKLJE, zastave i šalovi Dinamovih navijača dominiraju glavnim gradskim trgom u Temišvaru. Veselica BBB-a protiče bez nereda i uz nazočnost policije.

Oko 500 BBB-a i "BBG -a" (Bad blue Girls, jer i primjetno je kako su i djevojke među njima) tri sata prije utakmice Temišvara i Dinama zauzeli su Trg pobjede - glavni gradski trg u Temišvaru kojim odjekuje pjesma Dinamovih navijača.

Vijore se Dinamovi i hrvatski barjaci, gotovo svi navijači imaju istaknuta klupska obilježja, a osim šalova i dresova, "nose" se i boce viskija i piva, dok navijačke vođe pjesmu i slogane vode megafonima.

Ovaj hrvatski tulum usred rumunjskog grada protiče mirno i uz prilično veliku benevolentnost policije koja ničim ne narušava ritual BBB-a. Očigledno su odlučili dopustiti gostujućim navijačima da se zabavljaju do mile volje, "čak" uz velike količine alkohola i baklje na javnom mjestu, sve dok ne ugrožavaju sigurnost i javni red i mir.

BBB-i ne zloupotrebljavaju policijsku toleranciju, tako da se čini kako, srećom, zasad nema ništa od najavljenih sačekuša srpskih i rumunjskih navijača za Dinamove.

Pročitajte više