TRANSFERI

Gazzetta: Boban je u napadu na Dinamo. Cilj - sjajni mladi veznjak

Foto: Luka Stanzl / Pixsell

ZVONIMIR BOBAN, "ministar vanjskih poslova" nove Milanove vlade, ima i posebno zaduženje: da nađe pojačanje veznog reda Rossonera. Najugledniji izvor iz Italije na udarnom mjestu javlja da ga je našao u klubu u kojem se proslavio.

Prvi izbor za pojačanje sredine terena mu je Lucas Torreira koji je prošle godine iz Sampdorije došao u Arsenal, ali ne bi imao ništa protiv povratka u Italiju. Novi trener Marco Giampaolo vodio je Torreiru i u klubu iz Genove i on mu je idealno pojačanje. Milan je za njega Arsenalu spreman ponuditi Francka Kessieja ili Ricarda Rodrigueza.

Ali bez obzira na to uspije li dovesti Torreriru ili ne, Milan želi i mladog (21) veznjaka Dinama. "On je igrač sličnih karakteristika, ali dovođenje Urugvajca nipošto ne znači da bi Milan odustao od Hrvata."

I tu, prema pisanju Gazzette, nastupa slavni Milanov Hrvat: "Moro se čini rizičnim poslom jer nema iskustva, ali Boban uvjerava da je riječ o sigurnoj okladi. Jer Nikola je veznjak iz Hrvatske odgojen u svim mladim reprezentacijama te zemlje i zagrebačkom Dinamu. A nitko ne poznaje to okružje bolje od Zvone koji je u točno takvom okružju odrastao i postao simbol Hrvatske."

Sportski dnevnik iz Milana objašnjava Morove performanse: "Većinom igra ispred obrane, kao osigurač i spona između zadnjeg i veznog reda. Ali sposoban je kvalitetno igrati i na sredini terena, ima dobru tehniku i fizikalije. Na ovom mjestu moramo napomenuti da je u ožujku prošle godine doživio tešku ozljedu ligamenata desnog koljena, zbog čega je pauzirao šest mjeseci. Međutim, vrijedi istaknuti da je po povratku nakon sedam mjeseci pokazao da je u dobrom stanju. Prošlu sezonu završio je s 29 nastupa i pet golova, a posljednjih desetak dana igrao je tri utakmice za U-21 reprezentaciju na EP-u."

Gazzetta ovako zaključuje priču o igraču kojeg Transfermarkt procjenjuje na 2,5 milijuna eura: "Moro bi bio vrlo isplativa investicija i ne samo zato što bi klub mogao dovesti i njega i Torreiru."

Pročitajte više