HRVATSKI NOGOMETAŠI

Gazzetta: Brekalo je mađioničar superiorne inteligencije, a njegova golčina dragulj

Foto: Reuters

KULTNI talijanski sportski list svjetskog glasa nahvalio je Josipa Brekala zbog golčine i igre u pobjedi Torina nad Udineseom (2:1) u 13. kolu Serie A.

Brekalo se sjajno snašao u momčadi Ivana Jurića, kojem je kao lijeva polušpica u osam utakmica postigao tri prvenstvena gola. Svi, pa tako i ovaj posljednji bili su ključni, za bodove i pobjede.

Grafika: Sofascore za IndexSport

Međutim, gol protiv Udinesea daleko je najljepši od onih koje je zabio za Torino. Ovako ga je opisala Gazzetta dello Sport: "Brekalo je iz svog repertoara izvanserijskih igrača izvukao šutinu s 26 metara, koja snagom i preciznošću nije ostavila šanse golmanu Silvestriju. Vratar Udinesea se pokušao pomaknuti i uloviti Brekalovu loptu, ali ona mu je već bila u mreži. Gol za ovacije."

► KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ BREKALOV GOL

Gazzetta ovako Brekalov gol opisuje u izvještaju s utakmice koji počinje rečenicom: "Prekrasnu bitku po kiši obilježio je Brekalo svojim zlatnim golom", a hrvatski as Torina zaslužio je i mjesto na naslovnici najčitanijeg talijanskog lista uz rečenicu "Brekalo je izmislio magiju".

Tradicionalno škrti Talijani zbog toga su mu dali 7.5, što je kod njih ocjena koju dobivaju samo velemajstori. U obrazloženju zašto je Brekalo tako ocijenjen piše: "Gol kojim je otvorio utakmicu je čisti dragulj kvalitete i moći. Dokaz Brekalove superiorne inteligencije."

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Pročitajte više