HRVATSKI NOGOMETAŠI

Gerrard nakon što je Barišić sjajno namjestio povijesni gol: On je apsolutno čudesan

Foto: Gulliver / Getty Images

BORNA BARIŠIĆ još jednom sjajnom asistencijom u nizu donio je Glasgow Rangersima važnu pobjedu. 

Rangersi su domaćom pobjedom 1:0 nad Lechom u drugom kolu skupine Europa lige napravili veliki korak prema prolasku grupe. To je očito nakon samo dva od šest kola jer su se Rangersi i Benfica na vrhu grupe izdvojili s po šest bodova, dok su Lech i Standard Liege bez bodova.

Jedini gol na utakmici u Glasgowu postigao je Alfredo Morelos u 68. minuti, ali najveće zasluge za pobjednički zgoditak Gersa pripadaju Borni Barišiću. Lijevi bočni reprezentacije Hrvatske sjajno je centrirao s lijeve strane, oštro i precizno na peterac gdje Morelos glavom zakucava u mrežu.

Barišiću je to čak sedma asistencija ove sezone i tako je došao već na pola sjajnog dodavačkog učinka od prošle sezone, kada je namjestio 14 golova. Otkako je u ljeto 2018. uz odštetu od 2,5 milijuna eura prešao iz Osijeka u Rangerse, Barišić je odigrao 77 utakmica i namjestio 25 golova za škotskog velikana. 

Steven Gerrard, koji je doveo Barišića na početku svoje trenerske karijere, oduševljen je doprinosom svog sjajnog lijevog beka:

"Morelos je sjajno postigao gol koji mu je 21. u euro-kupovima i tako je izjednačio klupski rekord legendarnog Allyja McCoista, ali moram istaknuti Bornu Barišića. On je pokazao nešto apsolutno čudesno, onaj njegov centaršut na trepavicu suigraču u naletu i pod prečku je fenomenalan. I prije toga je Borna sjajno centrirao u prvom poluvremenu, ali ovaj njegov izvrsni ubačaj smo konačno pretvorili u gol."

Connor Goldson, branič Rangersa, također se poklonio hrvatskom suigraču: "Borna je u prvom poluvremenu isporučio par nevjerojatnih centaršutova i šteta je da nijedan nije rezultirao golom. Znamo da je vrhunski dodavač i zato se trudimo tražiti ga što češće loptama što bliže golu. Zato što znamo da će nam njegovi centaršutovi uvijek donijeti velike prilike i konačno, kao što je pokazao i sada, gol."

► KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ NOVU SJAJNU BARIŠIĆEVU ASISTENCIJU.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Pročitajte više