Gimnastičar Filip Ude u finalu s velikim izgledima za medalju

MLADI Čakovčanin se odličnim nastupom plasirao u finale konja s hvataljkama. To je najveći uspjeh naše gimnastike u povijesti.

Znalo se i prije početka natjecanja na Olimpijskim igrama u Pekingu da je Filip Ude odličan gimnastičar čije vrijeme tek dolazi, no današnjim je nastupom pokazao da je jedan od najozbiljnijih konkurenata za odličja.

U kvalifikacijama je Ude završio na trećem mjestu, iza trostrukog svjetskog prvaka Kineza Xiao Quina te Bustamante iz Venecuele. Filip je dobar dio natjecanja bio na prvom mjestu, što budi veliki optimizam uoči finala te potajnu nadu da može dohvatiti navu medalju za Hrvatsku na ovim Olimpijskim igrama.

"Zadovoljan sam sa svime, no mogu još i bolje. Vjerujem da ću u finalu pokazati još i više, dobro sam se spremio za Peking", rekao je hrvatski gimnastičar.

Filip je nezadovoljan s nekim stvarima u svojem nastupu.

"Škare sam loše napravio, izgubio sam tu bodove, no nadam se da ću u finalu popraviti sve. Za finale, nadam se da ću vježbati kao na proteklim velikim natjecanjima", kaže Ude.

Finale u ovoj disciplini je 17. kolovoza. S velikim se nestrpljenjem očekuje nastup mladog Čakovčanina, uz potajnu želju za olimpijskom medaljom.

M.Š.
Foto: AFP

Pročitajte više