Glavaš na rubu suza nakon Danske: Briga me za karijeru, meni je ovo bitnije od svega

Foto: Profimedia

HRVATSKA rukometna reprezentacija remizirala je s Danskom 32:32 u ključnoj utakmici u borbi za četvrtfinale Svjetskog prvenstva. Momčad Hrvoja Horvata odigrala je odličnu utakmicu protiv aktualnih svjetskih prvaka, ali ostala je malo kratka za pobjedu.

Utakmicu je po završetku komentirao Filip Glavaš, jedan od junaka Hrvatske. "Dali smo sve. Svaka čast dečkima, dali smo zadnji atom, živjeli smo za ovo. Utakmica karijere? Ma je... Briga me za karijeru, meni je ovo bitnije od svega. Treba dignuti glavu. Odigrali smo odličnu utakmicu i nakon ovoga možemo biti samo bolji. Nadam se da ćemo pobijediti i uloviti to deveto mjesto", rekao je Glavaš.

Šanse za prolaz su male

Hrvatska je remijem ostala u igri za četvrtfinale, no ono će biti teško dostižno. Prije svega, mora dobiti i Bahrein i Belgiju, a onda joj je u prvoj varijanti potrebna senzacija Bahreina protiv Egipta ili SAD-a protiv Danske.

U drugoj varijanti Hrvatska može proći ako Egipat pobijedi Dansku, pa bi odlučivala ukupna gol-razlika između Danske i Hrvatske. Danci tu ipak trenutno bolje stoje (+30 naspram +9 Hrvatske).

Pročitajte više