Gobac: Duvnjakovi menadžeri misle da smo mi umobolni, nitko neće lešinariti na Zagrebu

ZORAN GOBAC rijetko kada ima dlake na jeziku, još je rjeđe suzdržan, a vrlo često zvuči ultimativno i odrješito. No, danas je grmio i zakleo se svojim ugledom:

"Ukoliko ne postignemo dogovor koji odgovara Zagrebu, Domagoj Duvnjak će igrati dvije godine u Lokomotivi. To vam ja osobno obećavam. Na ovom klubu nitko neće lešinariti."

Čim smo Zagrebovom glavnom menadžeru pokušali sugerirati neko drugo rješenje i spomenuli riječ ali, Gobac nas je prekinuo...

"Nema ali, meni je žao dečka, no vjerujte mi da će igrati u županijskoj ligi ili pauzirati dvije godine. Znam da je to šteta za takvog igrača, ali nitko Zagreb neće reketariti."

"Nije HSV kriv, krivi su Duvnjakovi zastupnici"

A prema Gopčevim riječima, upravo to trenutačno čine Duvnjakovi menadžeri. HSV se, kaže Zagrebov šef, pokazuje kao najmanji problem.

"Polako počinje na površinu izlaziti činjenica na nije HSV problem. Većina detalja s Nijemcima bila je dogovorena već prvi dan, da bi nakon prospavane noći oni odbili naše uvijete i promijenili priču. Oni ne mogu platiti 1.2 milijuna eura koliko smo mi tražili, a to je već spuštena cijena za otkup čitavog ugovora, pa smo predložili da za 600 tisuća eura odradi tri sezone u HSV-u i onda se vrati u Zagreb. Nijemci su na to pristali, ali to očito ne paše njemu i njegovim menadžerima", objašnjava Gobac i dodaje:

"Nakon tri godine u Zagreb bi se vratio pod istim uvjetima koje je imao i u HSV-u. No, dečku je očito važniji čvrsti ugovor s Hamburgom, kako on kaže. A tko je nas pitao za naše čvrste planove i budućnost koju smo gradili na njemu, a on nam je iza leđa potpisao ugovor 2,5 godine prije isteka važećeg ugovora u Zagrebu. Gdje to ima?"

Gobac je tek poludio kada smo mu spomenuli interese hrvatskog rukometa i činjenicu da bi Balićev nasljednik mogao dvije godine biti izvan pogona i vrlo vjerojatno propasti kao igrač.

"Ma dajte molim vas. To su smiješne priče o nekom branjenju hrvatskih interese i interesa hrvatskog rukometa. Jedino smo mi branili, i branit ćemo, interese našeg rukometa. Tako ćemo postupati i dalje. Pitam ja vas, a tko brani naše interese. Njegov postupak je čisti udar na hrvatski rukomet. HSV nam je uzeo dva najbolja igrača. Vorija i sada njega."

"Neki hoće braniti hrvatski rukomet kao što su Hitler i Milošević svojedobno činili"

Duvnjak, smatra Gobac, zapravo je marioneta ljudi koji na njemu hoće zaraditi...

"Dule je tu najmanje kriv. Prvo uopće nije normalno da vam igrač iza leđa potpisuje ugovor s drugim klubom, a s vama ima važeći još pune 2,5 godine. Mi to ne bi niti saznali da nismo išli u dogovore oko njegovog produljenja. Vjerujte mi da smo mu ponudili bolje uvjete nego što mu HSV nudi. Na njemu smo mislili graditi dugoročnu budućnost kluba. Bit ću malo sarkastičan. Hitler je 41' branio hrvatske ciljeve u NDH, Milošević je 91' činio isto u Jugoslaviji, a sada razno razni novinari, dušebrižnici i menadžeri štite interese hrvatskog rukometa. Ma molim vas, prešli su svaku mjeru", grmio je menadžer Zagreb dodavši:

"Duvnjakovi predstavnici očito misle da smo mi umobolni. Pa nisu nam dali priliku da s vlastitim igračem pregovaramo oko nastavka suradnje, nisu nam dali šansu da zadržimo igrača na kojem smo gradili budućnost i da ponovno postanemo europski prvaci."

"S Kielom smo sve dogovorili"

U jučerašnjoj izjavi, nakon što je propao i drugi krug pregovora s Nijemcima, sam Duvnjak je zazvučao pomalo pokunjeno izrazivši nadu da će se dodatnim trudom i treninzima ipak izboriti za mjesto u prvoj momčadi Zagreba gdje bi najradije odradio ostatak ugovora. Gobac takav scenarij ne može niti zamisliti.

"To se neće dogoditi, ja vam to obećavam. On u Zagrebu može ostati jedino pod uvjetom 2+3, odnosno da potpiše dodatne 3 godine nakon što odradi dvije. Možete slobodno to napisati: mi smo već sve dogovorili s Kielom."

A Kiel bi, smatra Gobac, bio bolje rješenje i za samog igrača.

"Zna to i Dule, samo ne smije reći. Ponuda Kiela je za Zagreb zadovoljavajuća i mi smo na nju pristali. Da sam Duvnjakov otac ili menadžer uvijek bi radije izabrao Kiel od HSV-a. To je klub koji 30 godina nije kasnio jednog dana s plaćom, dok HSV ovisi isključivo ii jednom čovjeku. Tko zna što se može dogoditi s njima."

"Pustite Vorijeva objašnjenja"

Na koncu smo Gobca upitali i za komentar Vorijeve izjave u kojoj je bivši Zagrebaš objasnio odlazak u HSV.

"Pustite njegove priče, to neću komentirati. Takve se svari rješavaju na drugi način. Ako je 800 kuna telefonskog računa razlog za razlaz, onda neću komentirati. Mi smo kasnili jedan dan s plaćom. Njemu je isplaćeno apsolutno sve osim 15 dana lipnja koje niti nije proveo u klubu. Dobio je sporazumni prekid i u HSV je otišao kao slobodan igrač", zaključio je Gobac

Pročitajte više