Gobac: Nitko se ne može sam pozivati u reprezentaciju pa ni Metličić

KAKO sada stvari stoje Pero Metličić ipak neće igrati na Europskom rukometnom prvenstvu u Austriji 2010. Barem ako se pita izvršnog dopredsjednika HRS-a Zorana Gopca. Iako se ne želi direktno miješati u Červarov posao, njegova izjava za Index dovoljno govori kako "gospodar lutaka" razmišlja.

"Ma nisam ja protiv, ali...Svi su vidjeli da se Pero oprostio od reprezentacije i rekao da više neće igrati. On nije sudjelovao niti u kvalifikacijama, a sada je odjednom drugačije. Ne može se čovjek sam pozivati u reprezentaciju bez obzira tko je on. To iskače iz nekog konteksta", objašnjava Gobac i dodaje da treba priliku dati mlađima.

"Nisam ja dao sugestiju, nego cijeli stručni stožer. Nakon Svjetskog prvenstva dogovoreno je pomlađivanje reprezentacije. Prvi će nam novinari prigovoriti ako se to ne dogodi. U ovom je trenutku London konačni cilj i mora se biti realan. Pero sada ima preko 34 godine, a u Londonu će imati 37. Ako priliku nećemo dati Kopljaru, Buntiću ili Markotiću onda možemo zaboraviti rezultat u Londonu."

"Pero može pomoći ako se netko ozljedi"

Gobac tvrdi da Lino nije zvao Metličića, nego da se Pero sam pozvao preko novina. No, postoji jedna caka, izvršni dopredsjednik ima pravo veta i ako se Lino odluči na taj izbor.

"Istina je da izbornik i ja dogovaramo svaki put. Moram vam reći da njega Červar nije zvao. Jedno je reći računam, a drugo pozvati. Nitko nije rekao da ga se ne smije zvati ako se ovoj dvojici ili trojici nešto dogodi. Onda dobro, može ga se uzeti kao igrača s iskustvom. No, osim toga nema smisla. Ovi mlađi nikada neće proigrati", kaže Gobac i dodaje:

"Austrija je bitna, ali ne toliko. Imali smo plan u četiri godine osvojiti jednu medalju, a to smo već premašili."

Na kraju je Gobac sugerirao da bi bivšem kapetanu mjesto bilo na nekoj drugoj funkciji u rukometu.

"Ako Peri treba neka druga šansa kada završi karijeru, nema nikakvih problema...neki pomoćni trener ili nešto slično. Treba mu odat počast koja mu objektivno pripada. On se mora školovati za trenera i mora biti prisutan. Jedino ako hoće biti nešto drugo, možda predsjednik Saveza."

Pročitajte više