GODIŠNJA PLAĆA 19.5 MILIJUNA FUNTI Guardiola produljuje ugovor s Manchester Cityjem

Foto: Getty Images

JOSEP GUARDIOLA (47) pristao je produljiti suradnju s Manchester Cityjem do 30. lipnja 2021. godine, najsvježije su informacije engleskih medija.
 
Rukovodstvo engleskog kluba iniciralo je produžetak i platno poboljšanje tekućeg ugovora koji je pravovaljan do 30. lipnja 2019. godine. Umjesto dosadašnjih 16, Josep Guardiola prema novom ugovoru zarađivat će 19.5 milijuna funti.
 
Službeno potpisivanje ugovora uslijedit će kada Josep Guardiola osvoji svoj prvi trofej s mančesterskim klubom. Prva prigoda bit će u subotu na Wembleyju kada se u finalu Liga kupa susreću Manchester City i Arsenal. Općenito govoreći, Manchester City trenutačno je vodeći klub engleskog prvenstva sa 16 bodova više od drugoplasiranog Manchester Uniteda. Usto, na pragu je plasmana u četvrtfinale Lige prvaka. 
 
Josep Guardiola novim trenerom Manchester Cityja i nasljednikom Manuela Pellegrinija imenovan je 1. srpnja 2016. godine. Bivši Barcelonin i Bayernov strateg u 98 službenih utakmica ubilježio je 69 pobjeda, 16 remija i 13 poraza uz gol-razliku 241:96 i s prosjekom od 2,28 osvojenih bodova po utakmici.
 

Pročitajte više