LIGE PETICE

Golman Watforda poklonio bod Tottenhamu, Chelsea nastavio sjajni niz

Foto: Getty Images / Guliver Image

TOTTENHAM i Watford remizirali su 1:1 u devetom kolu Premiershipa, a Mauricio Pochettino se dodatno približio otkazu nakon očajnog starta u novoj sezoni.

Europski doprvak gubio je od šeste minute kada je Abdoulaye Doucoure pobjegao domaćoj obrani i zabio uz lijevu vratnicu poslije idealnog ubačaja Daryla Janmaata s desne strane. Pokušavao je Tottenham što prije stići do izjednačenja, a nakon što je Heung-Min Son u 49. minuti pogodio prečku, svi su na stadionu postali svjesni da će ovo biti još jedan težak vikend za njihov klub.

Minutu kasnije Roberto Pereyra je bio blizu pogotka za 2:0, ali je obrana Spursa blokirala njegov udarac i spasila se, a nagrada je stigla u 87. minuti. Točnije, poklon golmana Bena Fostera, koji je istrčao i pored svog suigrača trebao uhvatiti jednu laku loptu, a onda je neshvatljivo ispustio iz ruku što je iskoristio Dele Alli i u padu s lijeve strane zabio za 1:1.

Tottenham nakon devet kola ima tek 12 bodova, dok je Watford ostao na posljednjem mjestu s četiri boda.

Petu pobjedu zaredom u svim natjecanjima ostvario je Chelsea, ovog puta nad Newcastleom 1:0. Golman gostiju Martin Dubravka skidao je zicere Masonu Mountu u 20. i Christianu Pulisicu u 68, dok je Tammy Abraham pogodio gredu u 57. minuti.

Ipak, nova tri boda Bluesima donio je lijevi bek Marcos Alonso, koji je u 73. minuti uspio zabiti s lijeve strane te izjednačiti Chelsea s drugoplasiranim Leicesterom na drugom mjestu Premiershipa.  

Aston Villa je golom braniča Matta Targetta u 94. minuti srušila Brighton 2:1, dok su Bournemouth i Norwich remizirali bez golova, a Wolverhampton također podijelio bodove sa Southamptonom 1:1. 

Od 18:30 Crystal Palace dočekuje aktualnog prvaka Manchester City. 

Pročitajte više