EURO 2020

Goretzka: Lijepo je vidjeti 82 milijuna izbornika, a ne virologa

Foto: Angelika Warmuth/Reuters/Guliver Image

OFENZIVAC Njemačke Leon Goretzka izjavio je da u njegovoj zemlji vlada euforija zbog Europskog prvenstva i da je ljepše vidjeti "82 milijuna izbornika nego 82 milijuna virologa".

Utakmice Europskog prvenstva učinile su život interesantnijim nakon 18 mjeseci straha koji je unio koronavirus, a sve je još zanimljivije zbog povratka navijača na stadione.

Goretzka bi trebao zamijeniti ozlijeđenog Müllera

Na utakmicama na stadionu Bayerna u Münchenu može prisustvovati do 12 tisuća navijača, što je tek 20 posto kapaciteta, ali dojam je opet mnogo bolji nego kada se igra pred praznim tribinama.

Goretzka će u posljednjem kolu skupine F, u okršaju protiv Mađarske, vjerojatno biti starter za Njemačku nakon što se ozlijedio Thomas Müller koji je u sustavu 3-4-3 igrao kao polušpica i napadač.

"Hvala navijačima jer prave izvanrednu atmosferu"

"Mogu odigrati Müllerovu ulogu. Njegova pozicija je na mnogo načina slična mojoj. To je pozicija koju sam ranije igrao u reprezentaciji. Spreman sam pomoći ekipi. Natjecanje tek počinje za mene. Želim zahvaliti svim navijačima zbog atmosfere na stadionu. Dok slušam navijače kako navijaju, čini mi se da je stadion rasprodan. Atmosfera je izvanredna. Prijatelji mi govore da vlada pravi osjećaj euforije u zemlji, što nas čini ponosnim i sretnim. Nakon dvije teške godine u cijeloj zemlji lijepo je da imamo 82 milijuna izbornika, a ne 82 milijuna virologa", rekao je Goretzka.

Njemačka će protiv Mađarske igrati u srijedu, a bod bi joj trebao biti dovoljan da barem kao trećeplasirana momčad izbori osminu finala. Nakon dvije utakmice Nijemci imaju tri boda.

Ispred je Francuska s četiri, a iza su Portugal s tri i Mađarska s jednim bodom.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Pročitajte više