HNL

GORICA - LOKOMOTIVA 1:3 Lokomotiva preokretom gurnula Hajduk na četvrto mjesto

Foto: Igor Kralj/PIXSELL

LOKOMOTIVA je u 26. kolu HNL-a s uvjerljivih 3:1 slavila protiv Gorice na gostovanju te tako stigla do pete ligaške pobjede u nizu. 

>>> ANKETA Ovo je pakleni raspored borbe za drugo mjesto. Tko će u Ligu prvaka?

Golove za momčad Gorana Tomića zabili su Iyayi Atiemwen (1) i Myrto Uzuni (2). Jedini pogodak za Goricu zabio je stoper Matthew Stenvoorden.

Ovom pobjedom Lokomotiva je skočila na treće mjesto i prestigla Hajduk koji je sada nakon dva poraza od Dinama i Rijeke tek četvrti. 

Poništen gol Lokomotive

Lokomotiva je zabila već na samom početku, u drugoj minuti, ali je pomoćnik sudca poništio pogodak. Karačić je opalio s oko 25 metara, a Kahlina je odbio loptu. Na loptu je natrčao Uzuni i zabio, ali gol je poništen zbog zaleđa.

Nakon toga utakmica je mirovala gotovo do 54. minute i gola Stenvoordena uz povremene bljeskove s obje strane. Odbijala se lopta po zraku u kaznenom prostoru nakon kornera koji je izveo Lovrić, a najbolje je reagirao Stenvoorden koji je loptu pospremio iza Grbića. 

Lokomotiva se nakon tog gola probudila i krenula po preokret, a njegov početak bio je pogodak Atiemwena u 62. minuti utakmice. Kahlina je obranio ubačaj Karačića, ali loptu je odbio samo na nogu Atiemwena, a on je onda lijepim lobom prebacio stopera Jovičića i zabio za izjednačenje. 

Kastrati - Uzuni

Vodstvo Lokomotivi u 82. minuti donijela je osovina Kastrati - Uzuni. Lijepo se razigrala Lokomotiva, Kastrati je izbio na desnoj strani uz gol-liniju i ubacio u sredinu gdje je do lopte došao Uzuni i zabio pored Kahline. 

Samo tri minute ponovno ista kombinacija postavila je konačni rezultat susreta. Ubacio je Kastrati, kao i kod prvog gola Uzunija, a napadač Lokomotive ponovno je bio precizan. 

HNK Gorica - NK Lokomotiva Zagreb Rezultati uživo

Rezultati by SofaScore

Pročitajte više