GOTOV POSAO Najbogatiji katarski klub učinio Draxlera drugim najskupljim Nijemcem

Foto: Guliver Image/Getty Images

JULIAN DRAXLER, 23-godišnji ofenzivni veznjak, potpisao je za PSG, potvrdio je njegov dosadašnji klub Wolfsburg, u kojem se zadržao samo 480 dana otkako je kupljen od Schalkea uz odštetu od 37 milijuna eura.

Ovisno o izvorima, Draxlerovo dovođenje PSG košta 40 milijuna eura fiksne odštete uz 8 milijuna kroz potencijalne bonuse ili 42.5 milijuna odštete i 5 milijuna bonusa. Koja god od cifri bila točna, Draxler je ovim transferom postao drugi najskuplji njemački nogometaš svih vremena. Ispred njega je samo još jedan mladi as, Leroy Sane, kojeg je Manchester City ljetos Schalkeu platio 50 milijuna eura
 
Draxler, jedan od najtalentiranijih mladih nogometaša svijeta, ostao je veliki dužnik navijačima Vukova. Doveden u ljeto 2015. kao zamjena za Kevina De Bruynea, za Wolfburg je odigrao 45 utakmice uz osam golova i 10 asistencija. Od njega se očekivalo više, posebno s obzirom koliko je plaćen i umjesto koga je doveden.
Babyface zvijezda nikada nije krila da joj je Wolfsburg samo usputna stanica na putu do većeg kluba, pa je već na proljeće počeo cviliti kako momčad nije dovoljno dobra, da bi u ljeto poručio da želi otići što prije i to u intervjuu Bildu, a ne čelnicima kluba. Njih je to dakako razjarilo i poručili su mu da ne može ići. Jasno, znali su da će morati pustiti i to vrlo brzo. Čekali su samo najbolju ponudu, a PSG je bio izdašniji od također iznimno zainteresiranih Liverpoola i Arsenala.
 
PSG je kontaktirao Wolfsburg tijekom Eura, točnije odmah nakon utakmice Njemačka - Slovačka (3:0) na kojoj je Draxler po jedan gol zabio i namjestio, ali su dobili odbijenicu.
 
Pola godine kasnije dobit će za njega bogatstvo, od kojeg sukladno klauzuli iz ugovora o Draxlerovom transferu u Wolfsburg, veliki dio, točnije čak 6 milijuna eura, pripada Schalkeu.

Pročitajte više