Gradonačelnica: Atena je održala obećanje o magičnim Igrama

OLIMPIJSKE igre u Ateni su postigle "veliki uspjeh" koji je Grcima dao novo samopovjerenje i energiju, kazala je u petak gradonačelnica Atene Dora Bakoyannis.

Kombinacija potrebnih mjera sigurnosti i relaksirajuća atmosfera Grčke bili su najveći izazov za Olimpijske igre, a istovremeno i njezin najveći uspjeh, ocijenila je.

"Bilo je važno postići maksimalan stupanj sigurnosti, a s druge strane, ljudima se nije smjelo učiniti da žive u policijskoj državi. Mislim da smo uspjeli postići tu ravnotežu", ocijenila je Bakoyannis, dodajući da su "OI u Ateni doživjele veliki uspjeh".

Grčka, prva zemlja domaćin ljetnim Igrama nakon terorističkih napada izvršenih 11. rujna 2001. u SAD-u, potrošila je rekordnih 1 milijardu eura na sigurnost za koju se tijekom odvijanja Olimpijskih igara brinulo 70.000 djelatnika.

Gradonačelnica Atene koja je rukovodila najvećim promjenama i gradilištima u grčkoj prijestolnici izvršenim za potrebe Igara, zaključila je da je Grčka održala svoje obećanje i napravila "magične Igre".

Pročitajte više