TRANSFERI

Grčki mediji: Bilić dovodi hrvatskog reprezentativca da mu spasi karijeru

Foto: Jurica Galoic/PIXSELL

SLAVEN BILIĆ je odmah na početku sezone shvatio da će mu trebati puno sreće i znatno bolji kadar da ostavi WBA u Premiershipu.

Nakon dva uvodna kola WBA je zacementiran na dnu ljestvice bez bodova i s poraznom gol razlikom 2:8. Osim toga, Bilić je ispao i iz Liga kupa od Brentforda.

Nakon poraza protiv Leicestera u prvom kolu bivši hrvatski izbornik je priznao da je jedna stvar igrati u Championshipu, a posve druga u eliti. Svjestan je da mora hitno dovesti svježu krv i koliko-toliko postati konkurentan u ligi.

U momčad je stigao iskusni Branislav Ivanović, a Index doznaje kako je Bilićeva najveća želja Filip Krovinović već s koferima na putu prema West Bromwichu.

Sosu žele Grci i Bilić

No izgleda da Bilić u Zapadnom Midlandsu želi osnovati pravu malu hrvatsku koloniju. Grčki mediji danas su objavili priču kako su za Bornu Sosu zainteresirani Olympiakos i WBA.

Prije pet godina Borna Sosa, tada 17-godišnjak, bio je član kadetske reprezentacije Hrvatske koja je u Čileu odigrala sjajan turnir i dogurala do četvrtfinala. Bila je to generacija Josipa Brekala i Adriana Šempera, a Borna Sosa je na lijevom beku odigrao fantastično i nametnuo se kao budućnost hrvatskog nogometa na poziciji koju nikako da skrpamo još od odlaska Roberta Jarnija.

Trebao je biti novi Jarni 

U to su vrijeme svi vodeći stručnjaci u Sosi vidjeli jedinog pravog nasljednika najboljeg hrvatskog lijevog beka u povijesti, a u Čileu je posebno bio impresivan u ofenzivnom segmentu igre. Dolazak iz drugog plana, hitro ubacivanje između linija i korektna tehnika bili su njegov forte. Problem su bile defenzivne slabosti i pomalo nonšalantna igra u obrani.

Za klinca od 17 godina ništa alarmantno. Očekivalo se da će Sosa pod budnom paskom stručnjaka na Maksimiru ispuniti svoj potencijal, od koga će najviše profitirati hrvatska reprezentacija. Ipak, to se nije dogodilo. Najmanje njegovom krivnjom.

Sosa je za prvi sastav Modrih odigrao 41 utakmicu, a onda je prije dvije godine došla nemoralna ponuda iz Stuttgarta. Nekadašnji njemački velikan iskeširao je između šest i osam milijuna eura za 20-godišnjeg braniča, a na toliki novac nitko na Maksimiru nije mogao ostati imun.

Problemi u Njemačkoj

Nakon solidnog početka u Njemačkoj uslijedili su problemi. Njemački velikan je bio u problemima i nitko nije imao strpljenja čekati mladog Hrvata. U dvije sezone odigrao je svega 25 utakmica, a u samo njih 11 je startao.

U tom periodu se činilo da je nekako nestao s radara, a onda ga je u prvi plan vratila utakmica mlade reprezentacije i velika pobjeda 5:0 protiv Grčke.

Dovoljno da zagrize i Slaven Bilić.

Pročitajte više