Liga nacija

Griezmann: Utakmica nije bila lijepa za gledanje, ali ni za igranje

Foto: Getty Images

FRANCUSKA nogometna reprezentacija je i osmi put u isto toliko susreta ostala neporažena od Hrvatske. Jučer je na Maksimiru presudio pogodak Kyliana Mbappéa u 80. minuti na lijepu asistenciju Lucasa Dignea u trenucima kada je Hrvatska bila bolja momčad, kod rezultata 1:1.

Jedan od zaslužnijih za pobjedu Francuza bio je kapetan Hugo Lloris koji je u drugom poluvremenu obranio nekoliko opasnih pokušaja Hrvata, dok je kod lijepog gola Vlašića bio nemoćan.

Utakmica je mogla otići na obje strane

"Vjerujem da u francuskoj reprezentaciji postoji pobjednički mentalitet. Pokušavamo ga kultivirati već nekoliko godina", kazao je za početak vratar Tottenhama pa se osvrnuo na utakmicu.

"Bili smo prosječni u drugom poluvremenu. Hrvatska nas je ugušila. Igrali smo prenisko u svojoj polovici i nismo mogli zadržati loptu. Oni su bili dominantni, ali ponovno smo kod 1:1 zabili. Sve je u detaljima, utakmica je mogla otići na obje strane", priznao je francuski kapetan.

Francuska može zabiti i iz najmanjih prilika

Nisu nakon utakmice Francuzi bili pretjerano razgovorljivi. Čeka ih povratak važnim klupskim obavezama pa su, poput strijelca Antoinea Griezmanna, većinom pričali samo o utakmici.

"Bila je to komplicirana utakmica, ne baš lijepa za gledanje, ali ni za igranje. Teren je bio mekan i težak s protivnikom koji je htio pobijediti. Znali smo kako patiti i najvažnije je da smo pobijedili i pokazali obrambenu snagu te da prema naprijed možemo zabiti čak i iz najmanjih prilika", zaključio je napadač Barcelone.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Pročitajte više