Jokić nakon poraza od Lakersa: Naučio sam to u konjskim utrkama

Foto: Profimedia

IAKO je najbolji košarkaš na svijetu, Nikoli Jokiću najveća su strast konji i konjske utrke, a nakon sinoćnjeg poraza od LA Lakersa čak je povukao paralelu između ta dva sporta kako bi ilustrirao ono što se događa u seriji, koju su njegovi Nuggetsi propustili završiti.

U sve četiri utakmice serije Lakersi su u prvom poluvremenu stvorili dvoznamenkastu prednost, ali u prve tri Denver ih je naizgled lakoćom nadoknadio i pobijedio, produljivši niz na 11 pobjeda protiv slavne franšize iz Los Angelesa. Sinoć su se Lakersi oduprli povratku, pobijedili 119:108, smanjili na 3:1 u seriji i izbjegli "metlu".

"Nije važno kako počneš, nego kako završiš"

Jokića su nakon utakmice pitali jesu li on i Nuggetsi zabrinuti kad se suoče s velikim zaostatkom, s obzirom na to da su ga dosad redovito nadoknađivali, ili osjećaju da i dalje imaju sve pod kontrolom.

"Naravno da želimo pobijediti, ali u konjskim utrkama sam naučio da nije važno kako počneš, nego kako završiš, a danas nismo dobro završili", rekao je Jokić. "Nadam se da možemo odraditi bolji posao. Želimo biti u vodstvu i kontrolirati utakmicu, ali to nam se nije dogodilo."

Priliku da dovrše seriju Nuggetsi će imati u noći s ponedjeljka na utorak pred svojim navijačima u Denveru. Pobjednik serije ide na boljeg iz okršaja Minnesote i Phoenixa, u kojem Timberwolvesi uvjerljivo vode 3:0 i večeras imaju priliku dovršiti posao.

Pročitajte više