Grupa koju gleda Hrvatska: Peru i Danska u borbi za drugu poziciju

Foto: Index

VEĆINA stručnjaka je složna kako je Francuska neupitan favorit skupine, no upravo ovaj susret lako bi mogao na kraju dati drugog putnika u osminu finala.

Mjesto radnje je Mordovia Arena u Saransku, a utakmica počinje u 18 sati.

Peruanski nogometni savez prije početka prvenstva bio je u velikoj borbi kako bi omogućio svojem kapetanu Paolu Guerreru nastup na SP-u. Guerrero je bio pozitivan na kokain nakon kvalifikacijske utakmice protiv Argentine krajem 2017. godine, a saga se povlačila nekoliko mjeseci u kojima su se ishodi izmjenjivali, sve do prije dva tjedna kada je suspenzija poništena.

Pripremni susret sa Švedskom trebao je poslužiti kao priprema za Dansku, a postava koja je istrčala na teren trebala bi biti ista ona koja će odmjeriti snage s Danskom.

Danci su preko dodatnih kvalifikacija i Republike Irske izborili nastup na Svjetskom prvenstvu na kojem će pokušati proći skupinu nakon 16 godina čekanja. Svjesni su kako je upravo utakmica protiv Perua ključna za prolazak, a kao najopasnijeg protivničkog igrača danski izbornik Age Hareide vidi pomilovanog Guerrera: "On je najveća zvijezda svoje zemlje, iznimno snalažljiv u šesnaestercu i rasni strijelac. No pitanje je koliko su njegova situacija i ponovno uvrštavanje u ekipu utjecali na taktičke planove."

Danski kapetan Simon Kjaer prije prvenstva imao je potez za pamćenje. Uz kapetane Australije i Francuske, poslao je pismo krovnoj nogometnoj organizaciji u kojem su tražili pauziranje suspenzije Guerrera kako bi mogao nastupiti na natjecanju koje je čekao cijelu karijeru. Na kraju je suspenzija poništena neovisno o pismu, a upravo će Kjaer biti zadužen za zaustavljanje peruanskog kapetana. 

Potencijalne postave:

Peru (4-2-3-1) Gallese; Trauco-Ramos-Rodriguez-Advincula; Tapia-Yotun; Farfan-Cueva-Carrilo; Guerrero

Danska (4-2-3-1) Schmeichel; Daalsgard-Kjaer-Christensen-Larsen; Delaney-Kvist; Poulsen-Eriksen-Sisto; Jorgensen

Utakmicu sudi Gambijac Bakary Gassama.

Pročitajte više