Gruzija zbog rata primorana kvalifikacije igrati u Karlsruheu

ZBOG nemira u vlastitoj zemlji uzrokovanih građanskim ratom, Gruzija će svoje kvalifikacijske utakmice za Svjetsko prvenstvo 2010. godine igrati u Njemačkoj, točnije u Karlsruheu.

Gruzija će odlazak u Južnu Afriku pokušati izboriti u vrlo jakoj osmoj skupini gdje se nalaze aktualni svjetski prvaci Talijani, zatim uvijek neugodni Bugari predvođeni Dimitrom Berbatovim, slabašni Cipar, zatim Republika Irska, kao i Crna Gora, reprezentacija za koju nastupa raspoloženi golgeter Rome Mirko Vučinić.

Gruzijski nogometni savez odlučio se za Karlsruhe jer tamo igra njihov najbolji igrač

Gruzijski nogometni savez i službeno je objavio kako će se prva kvalifikacijska utakmica protiv Republike Irske igrati u Karlsruheu, nakon što je prošlog tjedna Fifa zabranila da gruzijska reprezentacija igra u svojoj državi, u Tbilisiju.

"Savez je imao nekoliko opcija, a izabrali smo Njemačku, odnosno Karlsruhe jer za taj klub igra Aleksandar Jašvili, naš najbolji igrač. Nadamo se kako će tamo ljudi navijati za nas upravo zbog njega", kazao je tužno Uča Ugulava, tajnik Saveza, razočaran što ne može igrati u svojoj zemlji.

Četiri dana kasnije, iz Njemačke, gruzijska izabrana vrsta putuje "na noge" svjetskim prvacima u Udine.

R.J.
Foto: gff.ge

Pročitajte više