Guardiola: Nadam se da Haaland neće previše jesti i piti tijekom Svjetskog prvenstva

Foto: EPA-EFE

DO SVJETSKOG prvenstva u Kataru ostalo je još manje od mjesec dana. Do sredine studenog čeka nas veoma zgusnut raspored u ligama diljem svijeta, a prvenstva će se u Europi nastaviti u siječnju. Većina igrača top klubova neće imati nikakve prilike za odmor, ali postoji i dio onih čije se reprezentacije nisu plasirale na najveću svjetsku nogometnu smotru. 

Jedan od njih je trenutno najbolji strijelac Premier lige Erling Haaland, koji je sezonu u novom klubu Manchester Cityju započeo s nestvarna 22 gola u 15 nastupa. Norvežani se nisu plasirali na Svjetsko prvenstvo pa će 22-godišnji napadač imati prilike za odmor dulji od mjesec dana. 

Provest će ga u španjolskoj Marbelli, destinaciji na kojoj je često viđen gost u trenucima slobodnog vremena kao što su pauze između sezona. Govoreći na temu opterećenja igrača i onih koji neće igrati u Kataru, Pep Guardiola je izrazio nadanje da će se njegov napadač s odmora vratiti u top formi:

"Pričao sam s igračima koji neće igrati na Svjetskom prvenstvu i imat će baš dosta odmora. Haaland će sigurno biti u Marbelli jedan dio, a drugi u Norveškoj. Kako će igrati u drugom dijelu sezone ovisi o tome kako će se ponašati u Marbelli na odmoru. On u Marbelli ima kuću i sigurno ide tamo. Igrat će golf i nadam se da neće puno jesti i piti i da će se u klub vratiti u najboljoj formi pred drugi dio sezone."

 

Pročitajte više