Guardiola: U bilo kojem drugom sportu mi bismo pobijedili

Foto: Profimedia

NAKON Paris Saint-Germaina i Borussije Dortmund plasman u polufinale nogometne Lige prvaka izborili su i nogometaši Real Madrida i Bayern Münchena. Nakon fantastičnog prvog susreta u Madridu koji je završio 3:3, Manchester City i Real su u uzvratu na Etihadu poslije produžetaka odigrali 1:1 pa je pitanje putnika u polufinale razriješeno udarcima s bijele točke.

Na koncu su bili uspješniji Španjolci, Real je slavio 4:3 uz promašene jedanaesterce Luke Modrića i Matea Kovačića.

Rodrygo je doveo goste u vodstvo u 12. minuti, a izjednačio je Kevin De Bruyne u 76. minuti. Prilikom "lutrije" jedanaesteraca kod Reala su zabili Bellingham, Vazquez, Nacho i Rudiger, a na suprotnoj strani Alvarez, Foden i Ederson. Kod Reala je promašio Modrić, a kod Cityja Silva i Kovačić.

City je tijekom 120 minute igre imao nevjerojatnu dominaciju u svemu, od posjeda do broja udaraca prema vratima, no na kraju su dalje otišli Španjolci. Trener Građana Pep Guardiola je nakon susreta kratko komentirao rasplet.

''Ovo je nogomet. U bilo kojem drugom sportu mi bismo pobijedili", rekao je Guardiola, a veznjak Cityja Rodri je bio na sličnom tragu: Iskreno, večeras je igrala samo jedna momčad." 

Pročitajte više