Guillermo Canas objavio kraj karijere

TIJEKOM ATP turnira u Miamiju, iz Masters serije 1000, argentinski je tenisač, 32-godišnji Guillermo Canas, na konferenciji za novinare objavio kraj karijere.

Tenisač koji je nekada bio osmi igrač na svijetu (2005. godine) te je u karijeri osvojio sedam ATP turnira i tri puta bio četvrtfinalist Roland Garrosa, odlučio je zaključiti karijeru koja je trajala 15 godina.

Posljednji profesionalni meč je odigrao prošlog svibnja, u kvalifikacijama turnira u Hamburgu, a na ovakav potez ga je nagnala gotovo kronična ozljeda zgloba, zbog čega je pet puta bio podvrgnut operaciji.

Trenutačno je Canas 235. igrač na svijetu, a ostat će upamćen i kao pobjednik Umaga 2004. godine, dok je baš za turnir u Miamiju prilično vezan. Na tom mjestu je igrao finale 2007. godine, kada je izgubio od Novaka Đokovića 6:3, 6:2, 6:4. Prije toga je bio bolji od Rogera Federera. Protiv vjerojatno najboljeg tenisača na svijetu u karijeri je ostvario omjer 3:3, što znači da će do kraja ostati jedan od rijetkih protiv kojeg Švicarac neće imati pozitivan omjer u karijeri.

"Pobjeđivao sam neke od najtalentiranijih tenisača svih vremena. Napravio sam još mnogo toga u karijeri od koje stvarno nisam mogao tražiti više", rekao je Canas.

Pročitajte više