HNL

Gustafsson je došao na trening Hajduka. Ovako su mu igrači čestitali rođendan

Screenshot: Facebook

JENS GUSTAFSSON proslavio je 43. rođendan i prvi kao trener Hajduka. 

Tim povodom je izjavio: "Ovo je veliki dan za mene. Ovdje sam 140 dana i to je dugo vremena u Hajduku. Mogu reći da je, s obzirom na ono s čime se suočavate u Hajduku, šest dana ovdje kao šest mjeseci u nekom drugu klubu. Ovdje se puno toga događa i mislim da svi rade dobar posao i da se klub kreće u dobrom smjeru. Jučer ste vidjeli da smo dobili novi travnjak na pomoćnom terenu, ali tu je i puno stvari koje ne izađu na društvenim mrežama, koje se događaju iza zatvorenih vrata. Proteklih dana su nas posjetili veterani. To su ljudi koji su se u prošlosti žrtvovali za klub i dolaze nam pomoći da budemo bolji. Ono što se događa unutar zida ujedinjuje klub i svaki dan je sve jači."

Dokaz da njegove riječi imaju uporište dolazi s Hajdukovog treninga. Tamo su igrači treneru priredili posebnu rođendansku čestitku. Stali su u dva paralelna reda i objasnili mu da mora protrčati kroz tako složen špalir, dok ga igrači lupaju po leđima. Gustafsson je to i napravio na oduševljenje nogometaša. 

Švedski stručnjak preuzeo je Hajduk prije pet mjeseci, nakon što je četiri i pol godine u domovini vodio Norrköping. U prvih 13 utakmica kao trener Hajduka ostvario je osam pobjeda, dva remija i tri poraza. Nakon 10 prvenstvenih utakmica Gustafssonov Hajduk ima tri boda manje od vodeće Rijeke. Iz Europe je ispao na prvoj prepreci, od kazahstanskog Tobola u drugom pretkolu Konferencijske lige. 

Pročitajte više