Gvardiol je u postavi najvrjednijih nogometaša na svijetu. Evo tko je sve uz njega

Foto: EPA-EFE

NAKON što je Transfermarkt po završetku Svjetskog prvenstva ažurirao procijenjene vrijednosti najboljih svjetskih nogometaša, Planet Football izdvojio je najvrjednije po pozicijama i složio idealnih 11. U postavi je i Joško Gvardiol, kojem je nakon izvedbi u Kataru vrijednost skočila na 75 milijuna eura, što ga drži uz bok Rubenu Diasu kao najskupljem braniču svijeta.

"Lionel Messi možda mu je otkinuo dio vrijednosti nakon što ga je izvozao na Svjetskom prvenstvu, ali 20-godišnji Gvardiol sigurno je jedan od najboljih u svom poslu. Zvijezda RB Leipziga procijenjena je na 75 milijuna eura i povezuje ju se s nekoliko elitnih europskih klubova", piše Planet Football.

Uz njega i Diasa obranu najvrjednije momčadi svijeta čine Reece Hames i Alphonso Davies na bekovskim pozicijama (obojica po 70 milijuna), na golu je Thibaut Courtois (60), u vezi su Aurelien Tchouameni (90) te Jude Bellingham i Phil Foden (po 110), a u napadu Kylian Mbappe (180), Vinicius Junior (120) i Erling Haaland (170 milijuna eura).

Pročitajte više