Haaland postao "Kralj Barbara" u popularnoj videoigri

Foto: Screenshot/YouTube

JEDAN od najboljih napadača svijeta, igrač Manchester Cityja Erling Haaland (23), igra nešto slabiju sezonu nego prošle godine i u posljednje vrijeme se često nalazi na meti kritika prvenstveno bivših igrača koji danas analiziraju utakmice za TV kuće. No to je samo pokazatelj nevjerojatnih standarda koje je norveški napadač postavio za samog sebe, budući da je trenutno vodeći strijelac Premier lige s 21 golom na kontu, a ukupno je ove sezone zabio 32 gola u 40 nastupa u svim natjecanjima.

Haalandova vrijednost za Manchester City, s kojim ga ugovor veže do 2027. godine, nije samo na terenu već je Norvežanin jedan od najpopularnijih nogometaša na svijetu te je njegov marketinški potencijal ogroman, a to pokazuje i vijest da Haaland ovog tjedna dna postaje igrivi lik u videoigri "Clash of Clans". Ovo je prvi put da je stvarna osoba dodana u igru, a Haaland će postati lik "Kralja Barbara" tijekom mjeseca svibnja.

Sam je kontaktirao programere

Igrači Clasha moći će regrutirati norveškog napadača ili izvršiti napad na njegovo selo i uništiti ga tako da svoje veselje mogu pronaći i navijači Cityjevih rivala. Haaland je igrao "Clash of Clans" više od deset godina i kontaktirao je Supercell, finske programere koji stoje iza popularne mobilne igre, kako bi sklopili partnerstvo.

Supercell je, naravno, iskoristio priliku. "Kad smo čuli da je Erling Haaland obožavatelj naše igre i da želi biti partner s nama, to je stvarno bio scenarij iz snova", rekao je Stuart McGaw, generalni direktor igre Clash of Clans.

Haaland je imao deset godina kada je prvi put otkrio ovu igru te aktivno participira i danas. “Dugo sam veliki obožavatelj igre i znam sve o njoj, tako da je stvarno cool pojaviti se kao lik u igri”, rekao je Haaland.

 

Pročitajte više