hnl

HAJDUK - GORICA 4:0 Čudesna partija Hajduka u derbiju bitnom za Europu

Foto: Pixell

HAJDUK je u najboljoj utakmici sezone u derbiju 34. kola pregazio Goricu 4:0. Strijelci su bili Vušković u 13., Kačaniklić u 16., Livaja u 23. i Biuk u 45. minuti.

Posebno impresivnu utakmicu odigrao je Hajdukov junior Stipe Biuk, koji je bio nezaustavljiv za užasnu obranu Gorice. Biuk je driblao, proigravao i razvlačio obranu, a uz asistenciju Kačanikliću zabio je i krasan gol nakon solo akcije. Hajduk je sve riješio u fantastičnih prvih 45 minuta, u kojima je deklasirao goste.

Grafika: Sofascore za IndexSport

Prva pobjeda Hajduka nad Goricom od veljače prošle godine

Bila je ovo prva pobjeda Hajduka nad Goricom od veljače prošle godine. Splićani su u susret ušli s imperativom pobjede jer su im samo tri boda igrala u lovu za Europom s obzirom na to da je Rijeka danas ranije pobijedila Slaven u Koprivnici.

Hajduku je trebala pobjeda kako bi ostao u igri za Europu, dok je Gorici i bod bio dovoljan da sigurno iza sebe ostavi Hajduk na kraju prvenstva, a u slučaju pobjede i matematički bi osigurala treće mjesto na tablici i plasman u 2. pretkolo Konferencijske lige.

Međutim, Hajduk je sjajnom predstavom deklasirao goste i produžio nadu da će se iduće sezone na Poljudu igrati europske utakmice.

Hajduk je nakon početnih nekoliko minuta ispitivanja krenuo furiozno. Nakon faula na Livaji Bili su dobili slobodnjak na neka 23-24 metra od vrata Gorice. Vušković je sjajno prebacio živi zid i lopta se od stative odbila u mrežu.

Stipe Biuk kao Messi

U 16. minuti dogodio se najljepši trenutak derbija. Stipe Biuk je krenuo u nezadrživ prodor i u maniri Messija se rješavao rivala. Uspio je zadržati kontrolu nad loptom i krasno je vidio dolazak Kačaniklića, koji s 11 metara matira Banića.

Slavlje se nije ni stišalo, a Hajduk je zabio i treći gol. Sedam minuta kasnije Livaja je srušen, a najbolji igrač Hajduka je sam izveo kazneni udarac i zabio za 3:0.

Furiozni Hajduk nije stao gaziti i u 19. minuti je samo sreća spasila Goricu. Jurić je na centru ukrao loptu večeras jako lošem Steenvoordenu, lijepo se sjurio po lijevoj strani, a onda je vanjskom ubacio na drugu vratnicu gdje je natrčavao Livaja, čiji je volej završio na vratnici.

Igra se potom malo smirila, ali Biuk nam je i dalje nudio čarolije iz svog bogatog repertoara. Posebno se okomio na nesretnog Muhammeda, od kojeg je radio što je htio. I onda je stigla 45. minuta, kad je Biuk još jednom zavaljao Mohammeda, promiješao obranu gostiju i s 12-13 metara preciznim udarcem pogodio suprotni kut za nestvarnih 4:0.

U drugom poluvremenu nismo vidjeli baš ništa

Drugo poluvrijeme nije ni izbliza bilo toliko uzbudljivo, dinamično i sadržajno kao prvo. Gorica je jedva čekala da se poljudska noćna mora prekine i da sve završi, a Hajduk kao da se zadovoljio ogromnim vodstvom i rezultatom koji mu daje nadu da će na kraju ipak doći do sanjane Europe. 

Gosti su u nastavku imali posjed, ali sve je to bilo jalovo. Čak ni ulazak Kristijana Lovrića 20 minuta prije kraja nije pomogao Gorici da dođe ni do počasnog gola. 

HAJDUK - GORICA 4:0 (Vušković 13', Kačaniklić 16', Livaja 23' p., Biuk 40'.)

HAJDUK: Kalinić; Čolina, Vušković, Dimitrov, Todorović; Fossati, Jurić, Biuk, Livaja, Kačaniklić; Umut

GORICA: Banić, Musa, Jovičić, Steenvoorden, Moro, Hamad, Špikić, Babec, Krizmanić, Nimeli, Dieye Matar

Standings provided by SofaScore LiveScore

Pročitajte više