Hajduk kreće u pretvorbu: Štimac se stavio na raspolaganje i pozvao i ostale intelektualce

NA IZVANREDNOJ sjednici Skupštine Hajduka odlučeno je kako od danas Hajduk započinje postupak preoblikovanja sukladno Zakonu o sportu.

Skupština je prihvatila razrješnje Upravnog odbora i predsjednika Upravnog odbora Željka Jerkova a zadužili su predsjednika Skupštine doktora Antu Nosića te dopredsjednike Mirka Klarića i Vinka Bajrovića da rukovode postupkom preoblikovanja i obavljaju druge poslove iz nadležnosti Upravnog odbora dok se ne steknu uvjeti za izbor istoga. U konačnici to bi trebalo trajati nekih tri mjeseca.

Spomenuti trojac koji će predsjedavati Hajdukom planira angažirati stručnjake raznih profila za koje će prethodno ocijeniti da bi mogli pomoći u postupku preoblikovanja.

Dopredsjednik Mirko Klarić žestoko je opovrgnuo novinske napise i predviđanja sada već bivšeg predsjednika Željka Jerkova kako bi Hajduk mogao započeti proces preoblikovanja odlaskom u stečaj.

"Konzultirali smo raznorazne stručnjake i provjerili smo na stotine zakona a oni u konačnici govore sljedeće. Hajduk odlaskom u stečaj ne može započeti postupak preoblikovanja jer mu država ne može oprostiti dugove. Svatko tko tvrdi drugačije, neznalica je. U tom slučaju svi bi tražili oprost duga od brodogradilišta do drugih razno raznih firmi. Druga stvar koja je bitna je ta da u pravilniku HNS-a piše kako klub koji uđe u stečaj na kraju tekuće sezone automatski prelazi u treću ligu i ostaje tamo dok ne izađe iz stečaja." - kaže Klarić.

Klub se dvanaest godina bori da ne ode u stečaj, radi u nenormalnim uvjetima te se sada ne može dopustiti da ode u stečaj, tvrdi Klarić. "To ne možemo dopustiti sada kada se vidi svjetlo na kraju tunela i kada je moguće precizno izrađenim Zakonom o športu izvršiti pretvorbu kluba." - dodaje Hajdukov dopredsjednik.

Štimac: Ja sam tu!

Igor Štimac ponudio se na raspolaganje privremenom Upravnom odboru i pomoći će u procesu pretvorbe Hajduka.

"Zadovoljan sam imenovanjem novoga Upravnog odbora i smatram da je to pravi put. Očekujem da se u sljedeća tri mjeseca kako je i najavljeno, izvrši pretvorba i Hajduk postane sposoban i likvidan klub, što i zaslužuje. Hajduk  je veliki brand i njegova budućnost zaista je svijetla. Dao sam se na raspolaganje Upravnom odboru i pomoći ću na bilo koji način na koji to budem mogao. Vrijeme je i da se uključe ostali intelektualci jer je Hajduku trenutno potrebna pomoć. Očekujem da će već od sljedeće sezone Hajduk biti potpuno zdrav klub." - kaže Igor Štimac.

Gradonačelnik Splita Ivan Kuret kratko je prokomentirao kako je ovo bila očekivana odluka Skupštine Hajduka te kako se još ne zna što će Grad napraviti sa svojim dijelom. Grad kao većinski vlasnik Hajduka dobit će naravno i najveći udio dionica s kojim će u drugom krugu odlučiti što će napraviti. Može ih prodati, a i može ih ostaviti sebi te sudjelovati u upravljanju Hajdukom.

" Ne mogu vam još reći što će Grad napraviti jer to još nismo odlučili. Međutim čim se pretvorba završi za nekoliko mjeseci izaći ćemo s odlukom i priopćiti je javnosti."

V.B.
Foto: Index

Pročitajte više