Hajduk nije pustio petoricu dječaka u reprezentaciju

Foto: Guliver Image/Getty Images

IZNENAĐENJE na popisu U-15 hrvatske reprezentacije za prvenstvo Južne Amerike: reprezentacija će biti bez hajdukovaca.
 
Naime, Hrvatska je uz Češku pozvana kao gost na Copa Americu, a tamo neće biti igrača iz Hajduka. Splićani nisu bili dužni pustiti svoje dječake jer se ne radi o službenom terminu koji je u kalendaru natjecanja. Hajduk je izvijestio HNS kako ne može pustiti igrače na okupljanje i putovanje. Pitanje je je li riječ o bojkotu reprezentacije jer u Hajduku javno kritiziraju čelnike hrvatskog nogometa...
 
Na popisu izbornika Mladena Ivančića nalazi se 13 igrača Dinama, dvojica igrača Lokomotive i Istre 1961 te po jedan igrač Osijeka i Šibenika.
 
Osim hajdukovaca, klupsku dozvolu nisu dobili ni Gabrijel Vidović i Gabrijel Marušić iz Bayerna te Franjo Ivanović iz Augsburga.
 
Okupljanje mlade selekcije i polazak za Argentinu zakazani su 1. studenoga. Ždrijeb faze po skupinama smjestio je Hrvatsku u skupinu B s Brazilom, najuspješnijom reprezentacijom (četiri naslova) i braniteljem naslova, potom Ekvadorom, Bolivijom, Peruom i Venezuelom. U skupini A nalaze se Argentina, Češka, Urugvaj, Kolumbija, Paragvaj i Čile.
 
Pozvani su:
 
Mislav Zadro (Dinamo), Dino Mizić (Dinamo), Filip Brekalo (Dinamo), Domagoj Jerbić (Dinamo), Marko Novak-Stanko (Dinamo), Marko Milošević (Osijek), Tomislav Duvnjak (Dinamo), Roko Šimić (Lokomotiva), Ivan Šaranić (Dinamo), Lovro Bošnjak (Dinamo), Martin Baturina (Dinamo), Ivan Kovač (Zagreb), Noel Bilić (Istra 1961), Bartol Barišić (Dinamo), Viktor Kanižaj (Dinamo), Ante Crnac (Dinamo), Duje Škugor (Šibenik), Luka Išlić (Lokomotiva), Andrea Parezanović (Istra 1961) i Dominik Braun (Dinamo).

Pročitajte više