Hajduk ostao bez licence, upitne utakmice na Poljudu

SPLITSKOM Hajduku uskraćena je licenca za odigravanje budućih HNL, ali i europskih susreta, a odluka o odbijanju dodjele licence donesena je zbog administrativno-financijskih problema, kao i tehničkih nedostataka na Poljudu.

Hajdukovi igrači Nenad Pralija, Vlatko Đolonga, Almir Turković i Vladimir Balić do dolaska HNS-ove inspekcije na Poljud nisu potpisali dokument o pristanku na prolongiranje plaćanja dugovanja koje Klub ima prema njima, a budući da je potpisana priznanica neophodna za dodjelu licence, ona je Hajdukovoj upravi privremeno uskraćena.

Sportski direktor Hajduka Fredi Fiorentini rekao je za Index.hr kako s priznanicom više nema problema i kako je ta stvar riješena. Međutim, i dalje ostaje problem tehničkih nedostataka stadiona Poljud na kojem je Hajduk "podstanar".

Danas je u Splitu boravila devetočlana delegacija visokih predstavnika HNS-a s kojima su na razgovoru u čelništvu Grada bili glavni sponzori utakmice Hrvatska - Brazil, te predstavnik Brazilskog nogometnog saveza Jean Pierre Finkenhuis.

Na sastanku s gradskim čelništvom utvrđeno je da Javna ustanova, koja upravlja stadionom, do 17. kolovoza mora ukloniti tehničke nedostatke na Poljudu, a da će tako i biti, svojim parafom potvrdit će splitski gradski oci.

Ukoliko stadion ne bude spreman, Hajduk nakon 1. kolovoza neće moći igrati na Poljudu, ali će  igrati na ostalim stadionima u Hrvatskoj.

Što se tiče preostalih prvenstvenih utakmice, HNS-ova zabrana igranja stupa na snagu debelo nakon kraja ove sezone, tako da Hajduk neće imati problema. A do iduće HNL sezone, grad Split ima više nego dovoljno vremena za obnovu stadiona.

"Nadamo se da će grad poduzeti sve napore da nakon 1. kolovoza Poljud bude spreman za sve nastupe, a ako ne, Hajduk neće moći igrati." - rekao nam je Fiorenitni.

Direktor Fiorentini kaže kako je neophodna obnova VIP loža, popravak semafora, postavljanje brojčanika te još neki detalji oko uređenja i obnove stadiona, a čime bi se zadovoljili kriteriji UEFA-e.

Hajduk sutra u Rijeci igra prvu finalnu utakmicu hrvatskog Kupa. Na upit o očekivanjima na tom susretu, sportski direktor ukratko kaže: "Nadamo se da ćemo izboriti aktivan rezultat."

Što se pak tiče vratara Kale, Fiorentini diplomatski objašnjava kako Hajduk ima tri vratara, te da "trener prije svake utakmice odlučuje koji će golman braniti."

Pročitajte više