Hajduk prodao Leticu u Brugge za tri milijuna eura

Foto. Pixsell (Ivo Čagalj)

HAJDUK je Club Bruggeu za tri milijuna eura odštete prodao vratara Karla Leticu (21)!

Karlo Letica, trenutačno tržišno vrijedan 850 tisuća eura, s belgijskim klubom potpisao je četverogodišnji ugovor. 

"Visok dva metra, Karlo Letica produkt je Hajdukove omladinske škole. Protekle sezone njegova je darovitost eksplodirala. U 22 utakmice u čak 12 ogleda sačuvao je mrežu netaknutom. Njegove izvedbe privrijedile su mu poziv na širi spisak hrvatske reprezentacije za Svjetsko prvenstvo u Rusiji", priopćenje je Club Bruggea na klupskoj mrežnoj stranici kojim je transfer službeno potvrđen i zaključen. 

"Radi se o rekordnom vratarskom transferu u povijesti hrvatskog nogometa kojeg je do sada držao Lovre Kalinić koji je prije godinu i pol dana otišao u Gent", objavio je Hajduk na mrežnoj stranici i zahvalio Karlu Letici.

Budući da je Karlu Letici koncem sljedeće sezone trebao isteći stipendijski ugovor mjesečno vrijedan dvije tisuće eura, Hajdukova uprava nedavno je nudila produljenje. Međutim, mladi Splićanin odbio je prijedlog i potpisao za novopečenog belgijskog prvenstvenog prvaka čiju trenersku dužnost obnaša Hajdukov bivši igrač Ivan Leko.

Debitirajući 11. kolovoza 2017. godine, Karlo Letica u Hajdukovu dresu ubilježio je 22 nastupa u svim natjecanjima. Prije povjerene minutaže u Hajduku, iskustvo je sakupljao posudbama u Rudešu te Valu i Mosoru.

Odlascima Karla Letice i Dantea Stipice, koji je po isteku ugovora bez transferne odštete potpisao za CSKA iz Sofije, Hajduk je ostao i bez prvog i bez drugog vratara. U splitskom klubu na vratarskoj poziciji ostao je samo Ivo Grbić. 

Pročitajte više