Hajduk s "bilim tići(novići)ma" u La Coruni na nulu ili minimalni poraz

ŠPANJOLSKI mediji očito nisu impresionirani dolaskom Hajduka na Pirinejski poluotok, gdje su Splićani spremni odraditi prvi susret drugog pretkola Kupa Uefa protiv Deportiva iz La Corune. Naime, informacije o Hajduku se mogu naći jedino na službenim stranicama Deportiva, a prema napisanome Španjolci se uopće ne pribojavaju splitske momčadi.

> Nismo znali izgovoriti niti ime Hajduka

> Torcidaši zapeli na Azurnoj obali

Vučević: Mi nismo favoriti, tako da bi neriješen rezultat ili minimalni poraz za nas bio uspjeh

Hajduke je dobro prošao u prvom pretkolu Kupa Uefa pobijedivši slabašnu Birkirkaru s ukupnim rezultatom 7:0, da bi u prvenstvu ostvario tek jednu pobjedu i jedna neriješen rezultat, navode Španjolci radujući se posljednjem rezultatu i visokom porazu Hajduka od Zagreba (3:0) što dokazuje da Splićani nisu u formi. Unatoč tome, Deportivo mora biti oprezan s obzirom na "prijetnje" splitskog trenera Vučevića.

"Mi nismo favoriti, tako da bi neriješen rezultat ili minimalni poraz za nas bio uspjeh. Deportivo je vrlo atraktivan protivnik i uz malo sreće naši navijači bi mogli doživjet da Hajduk prođe jednog velikog Deportiva", kazao je optimistično trener Hajduka potajno se nadajući dobrom rezultatu u gostima.

"Deportivo je svakako vrlo jaka momčad, ali opet ne toliko da se odmah predamo i kažemo kako nemamo nikakve šanse. Naravno, mogli smo dobiti lakšeg protivnika, ali priznajem kako uopće nisam razočaran ovim protivnikom. Igrao sam i živio u Španjolskoj pa mi nije bilo teško prikupiti informacije o Deportivu, ionako sam dobro upoznat sa španjolskim načinom igre", rekao je trener Vuković.

Senijad Ibričić je velika uzdanica splitske momčadi

Bosanskohercegovački reprezentativac, ovosezonska akvizicija Hajduka, Senijad Ibričić velika je uzdanica splitske momčadi i igrač koji bi mogao ostvariti prevagu u Hajdukovu korist.

"Ispred nas su dvije velike utakmice i mi nismo bez nade. Naša velika prednost je činjenica što Deportivo još nije zaigrao u prvenstvu koje počinje tek 31. kolovoza, ali i to da u uzvratnim susretu imamo prednost domaćeg terena gdje će biti "vruće" uz naše navijače koji uvijek daju sve od sebe", kazao je bivši igrač Zagreba Senijad Ibričić.

Miguel Angel Lotina: Hajduk je sterilan i bezopasan

Senijad Ibričić izjavio je kako je Deportivo nedovoljno informiran o splitskoj momčadi, što je odmah potom demantirao trener Španjolaca Miguel Angel Lotina naglasivši kako je kondicijski trener Deportiva svjedočio nedjeljnom debaklu Hajduka na Maksimiru. Nakon 3:0 za momčad Zagreba, Jose Angel Franganillo izjavio je:

"Hajduk je sterilan i bezopasan."

Kondicijski trener Deportiva Jose Angel Franganillo locirao je slabe točke momčadi Hajduka, posebno apostrofirajući na lošu igru veterana Borisa Živkovića i Josipa Skoke, dok je najbolju ocjenu od njega dobio upravo bosanskohercegovački veznjak Senijad Ibričić. Nikolu Kalinića ocijenio je kao prosječnog napadača kojega treba pripaziti da "slučajno" ne bi zabio pogodak.

Afirmaciji Oremuša, Tičinovića i Šubašića, formula za dobar rezultat Hajduka

Trener Bilih Vučević nada se kako je debakl protiv Zagreba uzrokovan mislima igrača koje su već bile u utakmici protiv Deportiva, nagovijestivši ravnopravnu igru s loptom i bez lopte, a prevagu u igri svoje momčadi vidi u afirmaciji mladih, još nedokazanih, igrača poput Oremuš i Tičinovića koji je bio ponajbolji igrač Hajduka u porazu na Maksimiru.

Veliko ovosezonsko pojačanje Splićana je i vratar Danijel Šubašić kojega mnogi nogometni stručnjaci u bližoj budućnosti vide u reprezentativnom dresu, a koji se tek mora dokazati u Europi. Prvi test Šubašić ima danas na Riazoru protiv vrlo ofenzivno postavljene momčadi Deportiva, koja stvara mnogo šansi i često se nalazi u prilici za pogodak. Hoće li i koliko lopti vaditi iz mreže vidjet ćemo danas u 21 sat kada počinje susret Deportiva i Hajduka. 

R.J.
Foto: L.T.

Pročitajte više