HNL

HAJDUK - ŠIBENIK 0:1 Hajdukovac na posudbi zabio za pobjedu Šibenika na Poljudu

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

ŠIBENIK je u 8. kolu HNL-a pred 4517 gledatelja na Poljudu savladao Hajduk s minimalnih 1:0 i popeo se na sedmo mjesto prvenstvene ljestvice.

Jedini pogodak na susretu zabio je Emir Sahiti, igrač Hajduka koji je posuđen Šibeniku prije početka ove sezone i zasad se pokazao kao pojačanje na Šubićevcu.

Hajduk dobro otvorio utakmicu

Utakmicu je puno bolje otvorio Hajduk koji je zamalo došao do vodstva već u 30. sekundi utakmice kada je obrani Šibenika pobjegao Mijo Caktaš.

Hajduk je nakon izvođenja lopte s centra jurnuo prema golu Šibenika, Caktaš i Diamantakos su kombinacijom izbacili obranu Šibenika, a Caktaš je sam izašao pred Labrovića. Ipak, najbolji strijelac Hajduka nije zabio, htio je gurnuti loptu kroz noge Labroviću, a golman Šibenika je to pročitao i obranio. 

Dvije velike pogreške vratara

Prvu priliku za vodstvo Šibenik je imao u 25. minuti nakon velike pogreške Posavca. Šibenik je izborio prvi korner na susretu, a nakon njegova izvođenja Posavec je pojurio na loptu i zaplivao u prazno. Nije uspio uhvatiti loptu, već je pao u nogu igrača Šibenika. Mesa je tukao prema golu, ali je lopta od bloka završila u novom korneru od kojeg nije bilo ništa. 

Susret je mirovao do 33. minute kada je vratar Šibenika Labrović zamalo pogriješio u korist Hajduka. Caktaš je odigrao prekrasnu, ali malo prebrzu loptu u prostor za Gyurcsa.

Do nje je prvi došao vratar Šibenika Labrović, ali on je, umjesto da očisti loptu, napucao svog suigrača Mesu i lopta se zamalo odbila u gol. 

Sahiti riješio utakmicu

Samo minutu kasnije, Emir Sahiti je ispravio sve ono što je Labrović mogao uprskati jedinom lošom reakcijom na utakmici. Hajduk je izgubio loptu na sredini terena, krenula je kontra Šibenika.

Sahiti je utrčao u prostor iza leđa Hajdukove obrane i tamo dočekao loptu. Ostao je jedan na jedan s Vuškovićem i pored njega plasirao loptu u gol Hajduka. 

Promjene na poluvremenu

Nakon poluvremena Šibenik je izašao s promjenom u napadu, Jurić je zamijenio Yefersona, a Jani Atanasov je kod Hajduka ušao umjesto Čuića.

Međutim, najbolju priliku u drugom dijelu imao je Šibenik i to već u 51. minuti susreta kada je Prince Ampem tukao s ruba kaznenog prostora i pogodio stativu. 

Šibenik čekao i dočekao kraj

Ostatak poluvremena protekao je tako da je Šibenik čekao kraj susreta i branio se, a Vukas tražio načine da probudi svoju momčad i dođe do bodova.

Pokušao je Vukas prvo s uvođenjem Umuta Nayira, posuđenog igrača Bešiktaša na Poljudu, ali on nije donio prevagu, a iste sreće bio je i Tonio Teklić koji je kasnije ušao u igru.

Hajduk je sada peti s 10 bodova, čak devet manje od prvoplasiranog Dinama, a Šibenik je skočio na sedmo mjesto sa sedam bodova, jednako koliko imaju Slaven Belupo i Varaždin.

POSTAVE:

HAJDUK: Posavec - Jakolić, Vušković, Dimitrov, Čolina - Čuić (46' Atanasov), Jradi - Gyurcso (73' Teklić), Caktaš, Jairo (61' Umut Nayir) - Diamantakos

ŠIBENIK: Labrović - Mesa, Pandža, Bilić - Pajić, Bulat, Ćurić, Kvesić - Prince, Yeferson (46' Jurić), Sahiti (68' Rak)

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Pročitajte više