REPREZENTACIJA

Hajdukovac i dinamovac čekaju Dalićev poziv na Euro, ali Lovren još nije otpisan

Foto: S. Niketić / Pixsell

DEJAN LOVREN nakon pregleda magnetskom rezonancom dobio je dijagnozu koja ga udaljava od ekipe Zlatka Dalića za Europsko prvenstvo. Stoperu Zenita napuknut je kolateralni ligament koljena. Mora mirovati barem dva tjedna, a potom postepeno započeti s treninzima. Na Euru bi mogao zaigrati tek u drugoj fazi, i to ako oporavak prođe prema planu. 

Izbornik Dalić kazao nam je da će s odlukom čekati do utorka, kada je zadnji dan za prijavu popisa UEFA-i. Hrvatska u utorak u Velikoj Gorici igra prijateljsku utakmicu protiv Armenije, a nakon susreta Dalić će najvjerojatnije javno izrecitirati popis od 26 imena na koja računa na Euru. 

Lovren je i dalje s reprezentacijom u Rovinju, a uz njega su liječnik i dva fizioterapeuta. 

Dalić u kadru ima još četiri stopera - Vidu, Ćaletu-Cara, Škorića i Gvardiola. Među braničima na koje je računao su i Filip Uremović te Marin Pongračić, no obojica su nezaliječeni. Zato se, kako doznajemo, u stožeru priča o pozivu Dini Periću, dinamovcu koji je već debitirao za reprezentaciju protiv Slovačke, ali je nakon toga teško ozlijedio koljeno. Opcija je i poziv Mariju Vuškoviću, mladom Hajdukovom reprezentativcu koji bi uskoro mogao potpisati za Torino. No Dalić razmišlja i o tome da Lovrena povede na Euro zbog starih zasluga i atmosfere u svlačionici. Iako je izbornik ranije kazao da će na Euro ići samo spremni igrači, a Lovren gotovo sigurno neće biti među njima, šansu mu povećava činjenica da bi se mogao oporaviti do nokaut-faze, naravno, ako Hrvatska prođe skupinu s Engleskom, Češkom i Škotskom. 

Za Hrvatsku je odigrao 64 utakmice, osvojio svjetsko srebro, ali zanimljivo je da Lovren nikada nije nastupio na Euru. 2012. godine ozlijedio je gležanj, a 2016. godine isprovocirao je sukob s izbornikom Antom Čačićem, ali na Euro nije išao zbog privatnih problema. 

Lovrena će u prvom sastavu Zlatka Dalića zamijeniti Duje Ćaleta-Car, stoper Marseillea, koji ističe da je potpuno spreman za tu ulogu.

"Ako treba, ja sam tu. Spremniji sam i bolji nego prije tri godine, kada sam došao u Marseille. Lovrenova ozljeda veliki je udarac za nas, on nam treba zbog znanja, iskustva i uloge lidera koju ima na terenu, kao i u svlačionici. Veliki je motivator. Vidjet ćemo što će biti, još nije sve izgubljeno za njega", kazao je Ćaleta-Car. 

Pročitajte više