Hajdukovci se ne mire sa Svagušinom kaznom: Moguć i štrajk igrača!

IGRAČI Hajduka žestoko su se usprotivili odluci predsjednika Joška Svaguše da zbog poraza od ostaju bez jedne mjesečne plaće.

Svaguša je jučer u svlačionici igračima obznanio odluku Uprave da se svi igrači kažnjavaju oduzimanjem mjesečne plaće. Bijeli nogometaši tada su šutke prešli preko toga, no danas su svi stali protiv odluke, a prema nekim informacijama spominje se i štrajk!

Kapetan Srđan Andrić razgovarao je s Ivicom Šurjakom, ali detalji razgovora nisu izašli u javnost. "Igrači su svjesni da su zaslužili kaznu, no iznenadila ih je visina", rekao je Šurjak nakon sastanka uz dodatak da popusta neće biti.

Igrači nelogičnim smatraju odluku da je kažnjena cijela momčad, a ne samo oni koji su igrali. Također, nije im jasno kako ih klub može kazniti iznosom koji je tri puta veći od nagrade za osvajanje prvenstva. Kad bi Bijeli osvojili HNL, igrači bi dobili po 10 tisuća eura, a ovom kaznom su neki igrači poput Cernata i Anasa Sharbinija ostali bez više od 30 tisuća.

Hajduk će igrače kazniti već kod isplate sljedeće plaće i time će u klupskoj blagajni ostati tri milijuna kuna. Igrači su obrtnici, što znači da su po izdavanju računa dužni klubu platiti PDV, zdravstveno i mirovinsko. U ovom slučaju klub će im platiti prireze i poreze.

Pročitajte više