Europa liga

Hajduku će trebati dosta sreće: Tko mu sve prijeti na putu do grupne faze?

Foto: Slavko Midzor/Pixsell; Kassiesa

HAJDUK je pobjedom 2:0 protiv Gzire na Malti napravio velik korak ka drugom pretkolu Europa lige. U uzvratu sljedećeg tjedna splitski klub na Poljudu treba samo sačuvati prednost.

Hajduk će u drugom pretkolu igrati protiv boljeg iz dvoboja Ventspilsa iz Latvije i albanske Teute. Splićani su veliki favoriti u tim duelima koji će se igrati 25. srpnja i 1. kolovoza. 

Potencijalnog suparnika u trećem pretkolu Hajduk će saznati 22. srpnja, tri dana prije prve utakmice protiv Ventspilsa/Teute. Na tom ždrijebu Hajduk neće biti nositelj i prijete mu moćni suparnici poput Sparte Prag, Brage, Eintrachta, Feyenoorda, Espanyola, Torina, moskovskog Spartaka, Alkmaara, ali i suparnici protiv kojih bi Hajduk imao nešto veće šanse za prolazak poput Partizana, Zorje ili Hapoel Beer-Sheve. Hajduku u toj fazi natjecanja prijeti i Steaua, rumunjski klub koji je Splićane prošle godine zaustavio u trećem pretkolu. 

 

Koliko je Hajduku i Osijeku koji je u istoj situaciji teško izboriti grupnu fazu Europa lige, najbolje pokazuje popis potencijalnih suparnika u play-offu. Među 13 mogućih suparnika naći će se dva s najvećim koeficijentom koja su ranije ispala iz kvalifikacija Lige prvaka, Sparta, Braga, Feyenoord, Standard, Espanyol, Malmo, Legia, Frankfurt... Od lakših suparnika tu su tek Steaua, Partizan i Malmo. 

 

Budući da će ždrijeb play-offa biti prije utakmica trećeg pretkola, postoji mogućnost da netko od favorita ispadne u trećem pretkolu pa da Hajduk, ako se plasira u play-off, igra protiv nenositelja koji je rundu ranije izbacio nositelja.

Pročitajte više