Hajduku prva pobjeda u proljetnom dijelu HNL-a: Andrić i Ljubičić presudili Zadru

HAJDUK je golovima Andrića i Ljubičića pobijedio Zadar 2:0 u 20. kolu HNL-a. Split i Osijek su sa 2:1 slavili protiv Cibalije i Istre, a Lokomotiva je kod Šibenika izborila 0:0.

> Golubović srušio Cibaliju, Osijek dobio Istru u utakmici s dva isključenja

Nogometaši Hajduka ostvarili su prvu pobjedu u drugoj utakmici proljetnog dijela HNL-a. Nakon što su u prošlom kolu odigrali razočaravajućih 0:0 protiv Intera iz Zaprešića, Splićani su slavili kod Zadra 2:0, ali utakmica je na stranu Hajduka otišla tek u drugom poluvremenu. Prvi dio prošao je bez većih prigoda na obje strane, da bi nastavak bolje otvorili gosti.

U 48. minuti Srđan Andrić zabio je za vodstvo Hajduka 1:0. Tek se tada otvorila igra i zaredalo se nakoliko prilika na jedan i drugi gol, ali do drugog pogotka čekalo se do 82. minuti kada je Marin Ljubičić zabio svom bivšem klubu za konačnih 2:0.

Hajduk je nakon ove pobjede stigao do 44 boda i za vodećim Dinamom, koji večeras igra protiv Slaven Belupa, zaostaje četiri boda. Zadrani su sa 24 boda još uvijek u opasnosti od ispadanja, pretposljednja Istra ima samo šest bodova manje.



Hajduk: Subašić - Bulku, Vejić, J. Buljat, J. Barišić - M. Ljubičić, Andrić - Tomasov, Trebotić, Tičinović - Vukušić
Zadar: Ježina - Puljić, Skočibušić, Glumac - Vasilj, Jerbić, Pezo, Banović, J.Bilaver - Mršić - Santini

Pročitajte više