HNL

Hajduku zbog "Maxovih mesara" zatvoren sjever Poljuda

Foto: Marko Prpic/PIXSELL

TORCIDA je i u Zaprešiću nastavila sramotiti sebe i Hajduk. Splitski klub igrao je protiv Intera za vikend, a na ogradi zaprešićkog stadiona osvanuo je skandalozan transparent "Maxovi mesari".

Nakon Rijeke na Rujevici i Istre na Poljudu, ovo je treća utakmica u nizu na kojoj navijači Hajduka slave zloglasnog ustaškog koljača iz Drugog svjetskog rata.

>>> Torcida opet slavi Maxove mesare. Hajduk i Šuker šute

>>> Hajduk zove Torcidu na razgovor zbog "Maxovih mesara": "Mi smo antifašisti!"

Ovog puta nisu prošli nekažnjeno. Disciplinski sudac HT Prve lige Alan Klakočer izrekao je sankcije za prekršaje u 23. kolu, a dio se odnosio i na Torcidin sramotan ispad.

"Zbog paljenja pirotehničkih naprava, neprimjerenog skandiranja i isticanja transparenta s neprihvatljivim sadržajem među pripadnicima navijačke skupine Torcida na gostujućoj tribini na utakmici Inter Zaprešić-Hajduk čime su opetovano napravljeni prekršaji iz članka 67. i 88. DP HNS-a, HNK Hajduk je kažnjen odigravanjem jedne utakmice bez gledatelja na sjevernoj tribini Gradskog stadiona Poljud i novčanom kaznom u iznosu od 50.000 kuna. NK Inter-Zaprešić kao organizator utakmice kažnjen je novčanim iznosom od 5.000 kuna", stoji u dijelu Klakočerove odluke koji se tiče kazne Hajduku i Interu kao organizatoru utakmice.

Zbog zapaljenih devet baklji BBB-a, GNK Dinamo kažnjen je iznosom od 15 tisuća kuna, dok će NK Lokomotiva kao organizator platiti kaznu od sedam tisuća kuna.

Rezultati by SofaScore

Pročitajte više