Cvitanović komentira za Index

Hajrović je Dinamov veliki problem

Foto: Index

DINAMO je u Ligi prvaka i to je najvažnije. Svi smo pomislili isto kad je sinoć završila utakmica u Norveškoj (1:1). Dinamo je imao sreće, ali koga briga. Prošli smo, i ništa drugo se ne broji.

Nije bilo lako igrati ni gledati utakmicu s Rosenborgom jer Dinamo nije izgledao dobro, posebno u prvom dijelu. Rosenborg je rano zabio gol, stalno je napadao i mislio sam da će zabiti i drugi. To se naziralo. 

Dinamo je imao puno sreće, da je samo onaj jedan slobodan udarac otišao centimetar lijevo, bilo bi velike panike. Za Dinamo je gol minusa bio odličan rezultat s obzirom na igru u prvom dijelu.

Priča je trebala biti drugačija. Vjerovao sam da Dinamo može bolje. 

Panika Dinama 

Znali smo kakav je Rosenborg, kako igra i koji mu je forte, odakle najviše prijeti, no opet je previše curilo. Gledali smo paniku. Rosenborg je bio agresivniji u presingu i u borbi za duge lopte.

Dinamo nije mogao povezati nekoliko dodavanja, ali čim je Nenad Bjelica postigao da momčad na terenu bude agresivnija, stanje se odmah poremetilo i otupili su norveški napadači. Dinamo je postao življi, obrana je konačno prodisala. U tim je trenucima Dinamo igrao bolje, ali izlazak Hajrovića te ulazak Gojaka bili su ključni.

Ulazak Gojaka prelomio utakmicu 

Prošle godine u ovo vrijeme Izet Hajrović je bio jedan od najboljih igrača Dinama, ali danas je on problem za Bjelicu. To se vidi i može se izmjeriti, ali očito mu trener Bjelica vjeruje, s takvim igračima možda treba imati više strpljenja. Ne ulazim u razmišljanja ni odluke trenera, Bjelica zna što očekuje od Hajrovića, ali evidentno je da on nije u formi te da ne pokazuje ono što može i zna.

Gojak je ulaskom donio energiju, okomitost i u samo tri minute našao se u dvjema prilikama, od kojih je jednu pretvorio u pogodak. I to kakav pogodak. Golčinu je zabio slabijom nogom. Znam iz iskustva: kada vam takav udarac sjedne na slabiju nogu, to mora biti golčina. Gojak je tako uveo Dinamo u Ligu prvaka. Moramo biti ponosni i sretni.

Dinamo će se boriti za treće mjesto u skupini

Što Dinamo može u Ligi prvaka? Rosenborg nas je uvjerio da neće biti lako. Smatram da će se Dinamo boriti za treće mjesto koje na proljeće donosi nastavak natjecanja u Europa ligi. Ispadanje Porta i Celtica donijelo je Dinamu treći jakosni pot, što znači da će za protivnike u skupini dobiti dva izuzetno jaka rivala te jednu momčad s kojom bi trebao moći ravnopravno igrati  Očekujem da će se Dinamo boriti za treće mjesto s ekipom iz četvrtog bubnja. Drugo mjesto? Ne treba biti neskroman i umanjivati činjenicu da je Dinamo plasmanom napravio golemu stvar za sve hrvatske klubove koji na račun Dinama primaju dotacije iz UEFA-inog fonda, dok ćemo iduće sezone imati dva predstavnika u kvalifikacijama za Ligu prvaka. 

Pročitajte više