Hamilton porekao jučerašnju izjavu: Ne želim otići iz McLarena

BRITANSKI 24-godišnji pilot McLaren-Mercedesa i aktualni prvak u Formuli 1 Lewis Hamilton nedavno je nenadano otkrio kako bi mogao napustiti svoju momčad.

"Saslušao bih ponudu druge momčadi ukoliko bi ona došla. To bi za mene bio veliki kompliment i bio bih blesav da ju bar ne razmotrim. Ali nisam dobio nikakvih ponuda od ostalih momčadi i ne razgovaram ni sa kim", rekao je Hamilton samo četiri dana uoči početka nove sezone (VN Australije), ali je dan nakon te izjave požurio i obrazložiti što je rekao, jer je uvidio da bi se njegova izjava mogla pogrešno protumačiti.

"Sve što sam želio reći bilo je da je dobro ako vas traže druge momčadi jer to dokazuje vašu kvalitetu. Sretan sam u McLarenu i želio bih ovdje i završiti svoju karijeru. Članove McLarenove momčadi doživljavam poput svoje obitelji."

Momčad koja se spominjala kao Hamiltonova moguća nova destinacija je Ferrari, a njegov vozač i glavni Hamiltonov konkurent iz prošle sezone Felipe Massa smatra da su takva medijska nagađanja bez osnove.

"Vozio sam uz Schumachera i Raikkonena. Toliko sam puta već slušao da Fernando (Alonso) dolazi u momčad, a sada je Hamiltonov dolazak samo najnovija u nizu glasina. Nije me uopće briga. Možda će moj otac sljedeće godine voziti za Ferrari", ironično je komentirao Massa.       

Totalsport
Foto: AFP

Pročitajte više