FORMULA 1

Lewis Hamilton: Ustanite i borite se, ne dopustite da vam išta stane na put

Foto: EPA

ŠESTEROSTRUKI prvak u Formuli 1 priznao je da je u izolaciji tijekom pandemije koronavirusa razmišljao o završetku karijere.

"Bilo je dana kad bih ustao i osjećao se grogirano, nisam bio motiviran za rad. Pitao sam se kamo idemo, što je sljedeće, trebam li nastaviti s utrkivanjem", ispričao je Lewis Hamilton u Mercedesovu videu snimljenom povodom tjedna svijesti o mentalnom zdravlju.

Kao i mnogi sportaši tijekom izolacije i obustave sporta, Hamilton je imao crnih misli, bio bez samopouzdanja i motivacije za nastavkom karijere.

"Sve mi je to prolazilo kroz glavu, ali nakon sat vremena bi me prošlo i shvatio bih da volim ono što radim. Zašto bih uopće razmatrao da ne nastavim?"
Britanski vozač objasnio je što vidi kao ključ očuvanja mentalnog zdravlja.

"Na kraju je najvažnije dobro se osjećati u svojoj koži, pronaći način da voliš samog sebe i biti u miru sam sa sobom. Nastojao sam više vremena posvetiti sam sebi, cijeniti sam sebe, biti svjestan stvari koje dobro radim, ali i priznati kad nešto ne ide. To je također u redu, ne treba biti previše samokritičan."

Hamiltonu je 35 godina i nedostaje mu još jedna titula da dostigne legendarnog Michaela Schumachera, a vrijeme u izolaciji koristio je da radi na sebi.
"Ako ne napredujemo i ne rastemo u ovom razdoblju, to znači da samo sjedimo doma i gubimo vrijeme. Nitko nam ništa neće dati posluženo, trebamo se boriti za ono što želimo i željeti to više od onih protiv kojih se borimo. Treba ustati i boriti se. U prilično sam dobroj formi, ali uvijek mogu biti u boljoj. Primijetim da negdje imam malo sala i shvatim da moram još napornije raditi", rekao je Hamilton pa poslao poruku svima koje okupiraju crne misli.

"Ima ljudi kojima svašta prolazi kroz glavu. Trebate zaboraviti na to, pronaći nešto što volite i reći sami sebi: 'Moram to učiniti i neću dopustiti da mi išta stane na put.'"

Pročitajte više