Hamletovska dilema na Poljudu: S publikom ili bez nje, pitanje je sad

NE ZNAMO kakve je informacije Mate Peroš prenio Hajdukovcima nakon današnje sjednice Izvršnog odbora Hrvatskog nogometnog saveza, ali ozračje na Poljudu je izuzetno pozitivno. Glavna tema je, naravno, globa od 200.000 kuna i jedna utakmica pred praznim tribinama na koju je Hajduk uložio žalbu. "Današnji sastanak je bio samo uvertira, očekujemo odluku Upravnog odbora Udruge prvoligaša, ali sasvim smo sigurni da ćemo tijekom sutrašnjeg dana ili možda već večeras dobiti obavijest kako se ta suspenzija ukida", tvrdi glasnogovornik Hajduka Davor Pavić.

Očekivalo se kako će se Upravni odbor sastati još danas, ali to se nije dogodilo; Igor Štimac nije sazvao sjednicu pa pitanje "s navijačima ili bez njih" i dalje visi nad Poljudom. Do utakmice s Cibalijom u Hrvatskom kupu još je samo 48 sati, a još se ne zna hoće li navijači imati pristup stadionu. Shodno tome, ulaznice još nisu u prodaji. "Mi smo spremni", kaže Pavić i dodaje kako je siguran da će Poljud u srijedu ugostiti velik broj Hajdukovih navijača "koji zaslužuju gledati taj susret".

Pavićeva optimistična prognoza da bi odluka mogla stići već tijekom večeri zasigurno nije neutemeljena, jer Štimac može sazvati i "telefonsku sjednicu", odnosno konzultirati se sa svim članovima Upravnog odbora kojeg čine Mario Rubeša, Dražen Medić, Marko Karađole i Željko Čulo, te donijeti svoju odluku bez formalne sjednice. Pravilnik, pak, kaže kako se odluka može odgađati čak tri mjeseca, što je pravni rok unutar kojeg Hajdukova žalba mora biti razmotrena, ali nitko ne vidi razlog za takvo odugovlačenje.

P.V.
Foto: Ante Čizmić / CROPIX

Pročitajte više