Harden uništio neprepoznatljivog Westbrooka, velika pobjeda Chicaga protiv prve ekipe Istoka

Foto: Guliver Image/Getty Images

HOUSTON je puno lakše od očekivanog pobjedom započeo seriju doigravanja protiv Oklahome. Harden i društvo slavili su 118:87.
 
Harden je nadigrao neprepoznatljivo lošeg Russella Westbrooka u okršaju jedine dvojice kandidata za MVP-a regularnog dijela sezone. Zvijezda Houstona završila je utakmicu s 37 poena uz šut 13-28, devet asistencija i sedam skokova. Westbrook je regularni dio sezone završio s triple-double prosjekom, a postigao je 22 poena uz očajan šut 6-23 te je imao 11 skokova, sedam asistencija i čak devet izgubljenih lopti.
 

 
Washington je na krilima Johna Walla (32 poena i 14 asistencija) pobijedio Atlantu 114:107, a četiri poena za pobjedničku momčad postigao je hrvatski košarkaš Bojan Bogdanović.
 

 
Golden State, najbolja momčad Zapada, mučila se tri četvrtine protiv Portlanda, ali je onda u posljednjoj četvrtini predvođena Draymondom Greenom zaigrala nevjerojatnu obranu i slavila 121:109. Portlandu nisu pomogle ni spektakularne partije C.J. McColluma (41 poen) i Damiana Lillarda (34 poena). Golden State su predvodili Kevin Durant s 32 i Steph Curry s 29 poena. 
 

 
Najveće iznenađenje prvih utakmica doigravanja napravio je Chicago koji je rezultatom 106:102 slavio u Bostonu kod prve ekipe Istoka. Blistao je Jimmy Butler s 30 poena, a kod poraženih je najbolji bio Isaiah Thomas koji je ubacio 33 poena samo nekoliko sati nakon što mu je u prometnoj nesreći poginula sestra.
 

Pročitajte više